fbpx
Connect with us

Mulțumim domnului Dumitru Buzatu, pentru experiența și expertiza cu care a contribuit la Forumul Regional „Moldova – Priorități Investiționale în 2023”!

Mulțumim domnului Dumitru Buzatu, pentru experiența și expertiza cu care a contribuit la Forumul Regional „Moldova – Priorități Investiționale în 2023”! - News Moldova

National

Mulțumim domnului Dumitru Buzatu, pentru experiența și expertiza cu care a contribuit la Forumul Regional „Moldova – Priorități Investiționale în 2023”!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, ne-a încântat cu prezența și experiența sa neprețuită la Forumul Regional „Moldova – Priorități Investiționale în 2023” de la Iași.

Președintele Consiliului Județean a fost în special preocupat de investițiile în apă și canalizare, care reprezintă una din cele mai stringente deficiențe cu care se confruntă locuitorii din regiunea Moldovei. În plus, el a atras atenția asupra lipsei acute a constructorilor, care nu pot acoperi volumul mare de investiții ce vor fi implementate în anii următori.

„Avem niște probleme extrem de complicate de rezolvat acum, în raport cu exigențele unei vieți moderne cu cele ale cetățenilor. Nu avem rețele de apă și canalizare în toate localitățile. După părerea mea, aceasta trebuie să fie o prioritate enormă. Am luat de bună afirmația că avem foarte mulți bani, însă vreau să văd, atunci când ne vom reîntâlni peste vreo 4-5 ani, cum anume s-au transformat acești bani în satisfacerea exigențelor de care vă vorbeam. Planificăm, dar într-un mod haotic, pentru că legăturile între noi la nivel regional sunt sublime, dar lipsesc cu desăvârșire. Avem o problemă și cu capacitatea noastră de a executa lucrările. Această problemă se va menține în continuare, fiindcă există un volum mare de investiții și proiecte pe diverse linii de finanțare, iar cei care urmează să execute aceste lucrări sunt cam aceiași, iar capacitatea lor nu s-a schimbat substanțial”, a declarat președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu.

Prima ediție a Forumului Economic Regional „Moldova – Priorități Investiționale în 2023”, care a avut loc la Iași, a avut peste 100 de invitați provenind din toate domeniile, începând de la companii private, la instituții publice și nu în ultimul rând organizații non-guvernamentale, a căror rol poate deveni unul determinant în societatea românească. Din moment ce absorbția fondurilor europene nu este una mulțumitoare pentru România, Forumul Economic Regional „Moldova – Priorități Investiționale în 2023” și-a propus, și a reușit, să aducă la cunoștință oportunitățile mari de accesare a finanțărilor europene și guvernamentale, dar și din partea mediului privat.

Temele abordate au fost variate sănătate publică, finanțări europene și guvernamentale, investiții publice și private, comerț exterior, diplomație economică și investiții străine, turism, dar și relația economico – administrativă dintre România și Republica Moldova, care necesită o mai strânsă colaborare în vederea creșterii nivelului de trai pe ambele maluri ale Prutului. Discuțiile care au avut loc în cadrul evenimentului au contribuit la o mai bună înțelegere a nevoilor cetățenilor, găsindu-se mai multe soluții la problemele acestora.

 

 

 

 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top