fbpx
Connect with us

Natalia Intotero: România ar putea deveni prima țară cu o lege pentru participarea copiilor în procesul decizional!

Natalia Intotero: România ar putea deveni prima țară cu o lege pentru participarea copiilor în procesul decizional! - News Moldova

National

Natalia Intotero: România ar putea deveni prima țară cu o lege pentru participarea copiilor în procesul decizional!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Natalia-Elena Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a propus două proiecte de lege, în calitate de deputat.

Primul face referire la declararea anului 2025 drept Anul Național al Copilului, iar cel de-al doilea reglementează implicarea copiilor în procesele decizionale din administrația publică centrală și locală.

„România este acasă pentru aproape 4 milioane de copii, iar 1 din 5 cetăţeni români este copil. Copiii reprezintă viitorul societăţii noastre şi este impetuos necesar să le asigurăm un mediu favorabil pentru dezvoltare şi afirmare. Într-o lume în continuă schimbare, este esenţial să le acordăm copiilor nu doar protecţie şi îngrijire, ci şi posibilitatea de a-şi exprima opinia şi de a fi implicaţi în procesele decizionale care îi afectează direct”, a declarat ministra Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia-Elena Intotero, conform comunicatului de presă al instituţiei.

Astfel, prin instituirea anului 2025 ca „An Naţional al Copilului”, sunt prevăzute o serie de direcţii de acţiune, printre care organizarea de manifestări dedicate dezvoltării sociale, educaţionale, culturale şi civice ale copiilor, alocarea de fonduri specifice pentru susţinerea acestor iniţiative şi prioritizarea investiţiilor în infrastructura destinată copiilor. În contextul „Anului Naţional al Copilului”, toate concursurile de proiecte destinate activităţilor non-profit, finanţate de autorităţile locale în baza Legii nr. 350/2005, vor include obligatoriu o componentă dedicată copiilor. Această componentă va avea ca obiectiv promovarea dezvoltării lor armonioase, a accesului la educaţie, la activităţi culturale, sportive şi de timp liber, precum şi protecţia drepturilor copilului.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top