fbpx
Connect with us

Nicolae CIUCĂ, apel la profesori, să revină la catedră

Nicolae CIUCĂ, apel la profesori, să revină la catedră - News Moldova

National

Nicolae CIUCĂ, apel la profesori, să revină la catedră

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Premierul Nicolae Ciucă a reiterat că Guvernul este pregătit să implementeze o abordare a educației centrată pe elevi și a făcut un apel la profesori să revină la catedră

El a salutat adoptarea noilor legi ale educației de către Parlament și a subliniat că Guvernul este hotărât să pună în aplicare această viziune importantă într-o perioadă crucială pentru elevi.

Premierul a menționat că măsurile pentru prevenirea abandonului școlar și accesul la educație pentru fiecare copil sunt deja în desfășurare și vor fi întărite de inițiative precum programul „O carte pentru fiecare”. De asemenea, Guvernul are în vedere soluții pentru combaterea analfabetismului funcțional, asigurarea siguranței în școli și combaterea violenței, precum și o mai bună pregătire a cadrelor didactice.

Premierul Ciucă a subliniat că Guvernul înțelege importanța educației pentru întreaga societate și că vor fi alocate resursele necesare pentru a aborda problemele existente în sistemul educațional. El a menționat că dialogul cu reprezentanții sindicatelor este deschis pentru a găsi împreună soluții care să promoveze importanța acordată elevilor, personalului din învățământ și calității actului educațional.

Premierul a reiterat apelul către cadrele didactice și întregul personal din domeniul educației să se întoarcă la activitățile curente, mai ales într-o perioadă atât de importantă pentru elevi, în care ei au nevoie de sprijin și încurajare.

În plus, premierul Ciucă a asigurat că Guvernul lucrează în prezent la o nouă lege a salarizării și că au fost alocate fonduri considerabile pentru modernizarea sistemului educațional prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). El a menționat că dialogul cu sindicatele din domeniul educației reflectă responsabilitatea asumată de Guvern și de coaliția de guvernare în găsirea soluțiilor prin dialog și deschidere.

Senatul a adoptat proiectul legii învățământului preuniversitar și al învățământului superior, cu amendamente, în calitate de for decizional.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top