fbpx
Connect with us

Nicolae Ciucă: „Astăzi se marchează Ziua Mondială a Refugiatului, prilej cu care ne îndreptăm gândul către toţi cei care şi-au părăsit casele şi familiile!”

Nicolae Ciucă: „Astăzi se marchează Ziua Mondială a Refugiatului, prilej cu care ne îndreptăm gândul către toţi cei care şi-au părăsit casele şi familiile!” - News Moldova

National

Nicolae Ciucă: „Astăzi se marchează Ziua Mondială a Refugiatului, prilej cu care ne îndreptăm gândul către toţi cei care şi-au părăsit casele şi familiile!”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Nicolae Ciucă, președintele PNL, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiatului, în care a subliniat importanța de a reflecta asupra celor care au fost nevoiți să-și părăsească casele și familiile pentru a scăpa de război.

El a evidențiat că acești oameni au o poveste de curaj și speranță, iar responsabilitatea noastră este de a fi alături de ei, oferindu-le o nouă șansă la viață într-o lume mai dreaptă și mai sigură.

”Astăzi se marchează Ziua Mondială a Refugiatului, prilej cu care ne îndreptăm gândul către toţi cei care şi-au părăsit casele şi familiile pentru a fugi din calea războiului. Începând cu februarie 2022, când Rusia a invadat Ucraina, ne-au trecut graniţele peste 4,6 milioane de refugiaţi din ţara vecină. România a fost pregătită exemplar pentru a putea face faţă acestui val de migrare forţată, oamenii primind asistenţă umanitară, materiale de primă necesitate, ghidaj pentru a putea să traverseze cu bine această perioadă dificilă. Dintre aceştia, mulţi au fost doar în tranzit prin România, ţara noastră fiind membrul UE şi al NATO care are cea mai lungă graniţă cu Ucraina”, a scris preşedintele PNL pe Facebook.

Nicolae Ciucă arată că ”circa 130.000 au ales să rămână aici şi beneficiază de grija şi atenţia autorităţilor, dar şi a multor români, iar o parte consistentă dintre aceştia sunt copii, iar ei beneficiază de şcolarizare gratuită în sistemul de învăţământ românesc”.

”Cei ce şi-au lăsat totul în spatele liniei frontului au o poveste despre curaj şi speranţă, iar datoria noastră este să le fim alături, pentru o nouă şansă la viaţă, într-o lume mai dreaptă şi mai sigură”, a menţionat Ciucă în mesaj.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top