fbpx
Connect with us

Nicolae Ciucă: „Este ilegal ca magistrații să facă grevă!”

Nicolae Ciucă: „Este ilegal ca magistrații să facă grevă!” - News Moldova

National

Nicolae Ciucă: „Este ilegal ca magistrații să facă grevă!”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat că, în ciuda protestelor magistraților, coaliția va merge înainte cu legea privind eliminarea pensiilor speciale. Acesta a mai precizat că planul este adoptarea unui pachet de legi până săptămâna viitoare.

”Magistrații nu pot să facă grevă, este ilegal. Am înțeles și am discutat la nivelul coaliției pentru a analiza această situație. Decizia luată astăzi a fost ca săptămâna viitoare miniștri să fie prezenți la lucrări pentru a soluționa aceste probleme.

Din raportarea primită de la ministrul Muncii, avem acceptul pe proiectul de lege privind impozitarea pensiilor speciale. De asemenea, vom adopta legea privind pensiile parlamentarilor și legea privind cumulul pensie-salariu.

Este nevoie ca fiecare ministru de linie să discute cu cei din sistem pentru a putea să adoptăm aceste legi. Este necesar să îndeplinim aceste obiective pentru a ne încadra în jaloanele din PNRR.

Am discutat domnul prim ministru Marcel Ciolacu, am discutat cu guvnernatorul BNR și este foarte clar că pentru a menține acest trend pozitiv trebuie să luăm aceste măsuri. ”, a spus Nicolae Ciucă.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top