fbpx
Connect with us

Nicolae Ciucă: „Prin noua formă a Codului Penal, fiecare român este mai în siguranță!”

nicolae ciuca legi educatie romania educata 844629 - News Moldova

National

Nicolae Ciucă: „Prin noua formă a Codului Penal, fiecare român este mai în siguranță!”


Preşedintele PNL și al Senatului, Nicolae Ciucă, a afirmat că „fiecare român este mai în siguranță” după promulgarea legii de modificare a Codului Penal de către Klaus Iohannis.

„Legea de modificare a Codului Penal, pe care am iniţiat-o împreună cu fostul ministrul al Afacerilor Interne, Lucian Bode, a fost promulgată astăzi de preşedintele României şi a intrat în vigoare. Este adus un spor de pedeapsă pentru faptele comise dintr-o poziţie de forţă, se oferă un grad sporit de protecţie judecătorilor şi procurorilor şi se asigură mai multă protecţie cetăţenilor în spaţiul public. Ca efecte imediate, vom vedea mai puţine fapte comise din poziţie de forţă faţă de victimă şi o restrângere a comportamentelor antisociale şi violente”, a scris, pe Facebook, Nicolae Ciucă.

Fostul premier a explicat că cea mai importantă modificare adusă Codului Penal este cea prin care persoanele aflate într-o situaţie vulnerabilă beneficiază de mai multă protecţie din partea legii.

”Ne referim aici inclusiv la copiii şi la bolnavii care au fost abuzaţi de persoane care s-au ocupat de întreţinerea ori de îngrijirea lor. Acum, aceste categorii vulnerabile sunt mai protejate, ca urmare a aplicării unui spor de o treime din pedeapsă pentru făptuitorul care profită de capacitatea limitată de reacţie a victimei”, a precizat Nicolae Ciucă.

„Noile modificări aduc tuturor cetățenilor un grad mai mare de protecție. Prin noua formă a Codului Penal, fiecare român este mai în siguranță”, a adăugat președintele PNL.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top