fbpx
Connect with us

Nicu Covaci, umilit! Fondatorul Phoenix nu va primi nicio pensie!

National

Nicu Covaci, umilit! Fondatorul Phoenix nu va primi nicio pensie!


Fondatorul legendar al trupei Phoenix, Nicu Covaci, nu a reușit să întrunească punctajul necesar pentru a fi admis în Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, astfel că nu va primi pensie!

Nicu Covaci, uitat de statul român!

La cei 60 de ani de când a fost înființată trupa Phoenix, Nicu Covaci a fost informat că nu a reușit să ia nota de promovare pentru examenul de admitere în UCMR. Artistul a luat „doar” 7.60, iar instituția cere cel puțin 8 pentru trecerea examenului.

News Moldova îți recomandă și ...   Asociația Pro Infrastructură estimează că în primăvara anului 2023 va fi atinsă borna de 1.000 km de autostradă

Această decizie ridică multe semne de întrebare în legătură cu sistemul de evaluare al Uniunii și cu modul în care sunt tratați artiștii în România. Nicu Covaci nu este singurul muzician ignorat de Uniune, iar acest lucru ridică întrebări cu privire la transparența și echitatea procesului de evaluare. În corul celor care critică exaxmenul organizat de UCMR se numără și Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu!

„Am aflat şi eu, cu surpriză amară, că Nicu Covaci nu a luat ‘examenul’ pentru a fi membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. Examenul de câteva zeci de minute s-a presupus a înlocui 60 de ani de examene trecute cu imens succes în faţa publicului. Cred că undeva ceva e profund greşit cu acest UCMR… Nu am competenţa să judec principiile statutare ale Uniunii, sunt convins că membrii săi sunt eminenţi reprezentanţi ai breslei. Dar pare că normele în baza cărora funcţionează au rămas undeva, în urmă”, afirmă Romaşcanu.

News Moldova îți recomandă și ...   APIA dă startul campaniei de primire a cererilor de plată pentru anul 2023

Este o situație tristă și alarmantă, care ridică semne de întrebare asupra modului în care artiștii sunt tratați în România și asupra modului în care sunt evaluate contribuțiile lor în domeniul muzical. Nicu Covaci și trupa Phoenix rămân una dintre cele mai iubite și respectate formații din România, iar fanii lor speră că Uniunea va lua în considerare meritele sale și îi va acorda drepturile cuvenite.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top