fbpx
Connect with us

Noi măsuri pentru accelerarea implementării proiectelor finanțate din fonduri europene, adoptate de Guvern. BOLOȘ: „Persoanele vulnerabile vor beneficia gratuit de reabilitarea termică a locuinței”

noi-masuri-pentru-accelerarea-implementarii-proiectelor-finantate-din-fonduri-europene,-adoptate-de-guvern.-bolos:-„persoanele-vulnerabile-vor-beneficia-gratuit-de-reabilitarea-termica-a-locuintei”

National

Noi măsuri pentru accelerarea implementării proiectelor finanțate din fonduri europene, adoptate de Guvern. BOLOȘ: „Persoanele vulnerabile vor beneficia gratuit de reabilitarea termică a locuinței”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Noi măsuri pentru accelerarea implementării proiectelor finanțate din fonduri europene, adoptate de Guvern. BOLOȘ: „Persoanele vulnerabile vor beneficia gratuit de reabilitarea termică a locuinței” - News Moldova

Guvernul a adoptat, în ședința de ieri, 24 mai 2023, o ordonanță de urgență prin care se introduc noi reglementări în domeniul proiectelor finanțate din fonduri europene, pentru a atrage cele 5 miliarde de euro ce mai pot fi atrase din perioada de programare 2014-2020, dar si pentru a asigura accesul rapid, facil și transparent la fondurile Politicii de Coeziune aferente perioadei 2021-2027, în valoare de 46 miliarde de euro

„Continuăm eforturile pentru a ne asigura că România beneficiază de întregul buget aferent perioadei 2014 – 2020 pus la dispoziție prin politica de coeziune pentru a duce la bun sfârșit proiectele de infrastructură, care reprezintă o prioritate strategică pentru România.

În acest sens, am adoptat astăzi noi reglementări care să răspundă situațiilor identificate în cursul procesului de implementare a proiectelor, astfel încât să eliminăm riscul întârzierii acestora și să ne asigurăm că cele 5 miliarde de euro pe care le mai avem la dispoziție sunt folosite pentru a îmbunătăți condițiile de viață ale românilor și pentru a sprijini economia, cu accent pe specializare inteligentă, cercetare și inovare.

De asemenea, pentru perioada 2021 – 2027 avem perspectiva unor investiții de 46 miliarde de euro prin politica de coeziune și este obligatoriu ca reglementările aplicabile să susțină obiectivele prioritare stabilite în programele aferente acestei perioade și să asigure acces facil și transparent la fonduri. 

Avem și două modificări ce vor avea un puternic impact social. Pe deoparte, pentru persoanele vulnerabile care au primit sprijin pentru plata facturilor la încălzire, reabilitarea termică a locuințelor se va face gratuit, fără să fie taxați în acest sens. Mai mult, vom permite accesul unităților de cult la fonduri europene pentru a permite reabilitarea patrimoniului istoric și valorificarea acestuia din fonduri europene”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Principalele prevederi ale ordonanței adoptate astăzi vizează:

  • Ajustarea prețurilor la proiectele de investiții în concordanță cu evoluția prețului la materiale și utilități, pentru a elimina blocajele în implementare, prin raportare la indici anuali publicați de INS și de


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top