fbpx
Connect with us

Noile vaccinuri Covid vor fi disponibile în curând. Medicii încearcă să evite un nou val de pandemie

25 - News Moldova

National

Noile vaccinuri Covid vor fi disponibile în curând. Medicii încearcă să evite un nou val de pandemie


Noile vaccinuri împotriva COVID-19 urmează să fie lansate în curând, cu timp suficient pentru a fi integrate în campania de vaccinare antigripală

În această toamnă, se va introduce primul vaccin pentru un alt virus numit RSV, destinat vârstnicilor și femeilor însărcinate.

Există speranța că un număr suficient de persoane se vor vaccina pentru a preveni o nouă pandemie, asemănătoare celei de anul trecut, când spitalele au fost suprasolicitate de cazurile de gripă precoce, infecții cu RSV și o creștere suplimentară a cazurilor de COVID-19.

News Moldova îți recomandă și ...   Marcel Ciolacu le-a pus gând rău companiilor de jocuri de noroc: „Celebrele păcănele, eliminate din toate orașele!”

Numărul de internări din cauza COVID-19 a crescut treptat de la sfârșitul verii, deși nu în aceeași măsură ca în aceeași perioadă a anului precedent. În plus, infecțiile cu RSV au început să crească deja în anumite regiuni din sud-estul SUA.

Aprobarea noilor vaccinuri COVID-19 este iminentă și va fi anunțată în câteva zile. Aceste vaccinuri reprezintă o parte din planul noului director al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) de a consolida poziția Statelor Unite în fața amenințării unui sezon respirator dezorganizat.

News Moldova îți recomandă și ...   Posibile restricții asupra importurilor de cereale din Ucraina. Fermierii așteaptă deciziile Ministerului Agriculturii

Similar cu actualizarea anuală a vaccinurilor antigripale, Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a furnizat producătorilor de vaccinuri COVID-19 o rețetă actualizată pentru această toamnă.

Aceste novele doze de vaccin au o țintă specifică: o variantă a omicronului numită XBB.1.5. Aceasta reprezintă o schimbare semnificativă față de vaccinurile COVID-19 oferite în anul precedent, care acopereau varianta originală a coronavirusului și o versiune mai timpurie a omicronului, devenind astfel depășite.

Pfizer, Moderna și Novavax au produs noi loturi de vaccinuri conform acestei actualizări.

News Moldova îți recomandă și ...   Oportunitățile de investiții din regiunea de Nord-Est, prezentate la evenimentul AHK - Sourcing Tour 2023 Romania

FDA urmează să decidă în curând dacă fiecare companie a îndeplinit cerințele de siguranță, eficacitate și calitate. Ulterior, CDC trebuie să aprobe vaccinurile înainte ca acestea să fie distribuite și administrate în Statele Unite.

Un comitet consultativ al CDC este programat să se întrunească marți pentru a face recomandări cu privire la cea mai bună modalitate de utilizare a acestor noi doze de vaccin.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top