fbpx
Connect with us

Noutăți privind tichetele de masă primite de către angajații din România

Noutăți privind tichetele de masă primite de către angajații din România - News Moldova

National

Noutăți privind tichetele de masă primite de către angajații din România

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Valoarea tichetelor de masă de care beneficiază angajații din România a crescut începând cu 1 august, fiind estimată o nouă mărire pentru începutul anului viitor

Cu toate acestea, există anumite condiții care trebuie îndeplinite pentru ca un angajat să poată primi aceste tichete și modalitatea prin care ele sunt acordate.

Un aspect important pe care românii trebuie să-l cunoască este că valoarea tichetelor de masă se calculează în funcție de numărul de zile lucrate într-o lună.

Acestea sunt distribuite angajaților pe baza zilelor lucrătoare din luna anterioară. Totuși, este important de menționat că cei care au mai multe locuri de muncă pot primi tichete de masă doar de la angajatorul la care dețin poziția principală.

De asemenea, angajații cu contracte part-time beneficiază de aceleași drepturi ca și cei cu normă întreagă.

Calculul numărului de tichete de masă pentru cei cu contracte part-time este similar cu cel pentru angajații cu normă întreagă. Aceasta înseamnă că numărul de tichete de masă nu se determină proporțional cu numărul de ore lucrate.

Spre exemplu, într-o lună cu 20 de zile lucrătoare, angajații care lucrează pe întreaga durată a lunii, indiferent de programul de lucru (8 ore sau 4-6 ore), primesc câte 20 de tichete de masă.

O altă noutate este că, începând cu 1 august, valoarea tichetelor de masă a fost majorată la 35 de lei. Mai mult, de la 1 ianuarie 2024, aceasta va crește din nou, ajungând la 40 de lei.

Totuși, majorarea valorii tichetelor de masă nu garantează că toți angajații vor primi mai mulți bani. Legea nu impune companiilor să ofere valoarea maximă a tichetului de masă angajaților.

Astfel, decizia de a acorda acest beneficiu în funcție de valoarea maximă rămâne în responsabilitatea angajatorului. Acesta ia în considerare resursele financiare disponibile pentru a decide dacă este posibilă sau nu acordarea acestui beneficiu.

În contextul actual, cu dificultățile economice și creșterea prețurilor, multe companii luptă să se mențină și să evite concedierile. Ca urmare, posibilitatea de majorare a tichetelor de masă pentru mulți angajați poate fi destul de limitată.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top