fbpx
Connect with us

Numărul locuinţelor date în folosinţă a scăzut pănă la 15.329 de unităţi, la trei luni, conform datelor INS!

locuinte - News Moldova

National

Numărul locuinţelor date în folosinţă a scăzut pănă la 15.329 de unităţi, la trei luni, conform datelor INS!


Conform Institutului Național de Statistică (INS), numărul locuințelor finalizate și date în folosință în România în primul trimestru al anului curent a înregistrat o scădere cu 578 de unități față de aceeași perioadă a anului precedent, ajungând la 15.329 de unități.

În ceea ce privește repartizarea pe medii de rezidență, majoritatea locuințelor au fost construite în mediul urban, reprezentând 61,5% din total.

Potrivit datelor statistice, în trimestrul I al anului 2023, în comparație cu perioada similară a anului anterior, numărul locuințelor finalizate cu fonduri private a înregistrat o scădere de 856 de unități, în timp ce numărul locuințelor finalizate cu fonduri publice a crescut cu 278 de unități.

Analiza regională scoate în evidență o scădere a numărului de locuințe finalizate în următoarele regiuni de dezvoltare: București-Ilfov (-885 de locuințe), Nord-Vest (-740), Centru (-262) și Vest (-69). În același timp, s-au înregistrat creșteri în regiunile de dezvoltare următoare: Nord-Est (+796 de locuințe), Sud-Est (+351), Sud-Vest Oltenia (+190) și Sud-Muntenia (+41).


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top