Connect with us

UPDATE l Moțiunea de CENZURĂ a PICAT, Guvernul CÎȚU rămâne în FUNCȚIE

National

UPDATE l Moțiunea de CENZURĂ a PICAT, Guvernul CÎȚU rămâne în FUNCȚIE

Parlamentarii au dezbătut și votat, marți, moțiunea de cenzură depusă de PSD

Camera Deputaţilor şi Senatul reunite în şedinţă comună dezbat şi votează marţi prima moţiune de cenzură împotriva actualului Executiv, iniţiată de PSD şi intitulată ”România EŞUATĂ. Recordul «fantastic» al Guvernului Cîţu”.

UPDATE  18:00: Moțiunea de cenzură nu a trecut, fiind votată de 201 parlamentari. Pentru ca aceasta să fie adoptată erau necesare voturile a 234 de senatori și deputați.

UPDATE  16:55: S-au încheiat discursurile. Începe votul, care este secret, exprimat  cu bile. Parlamentarii din coaliție au anunțat că nu vor vota.

UPDATE 16:52: Ludovic Orban: ”Valoarea și calitatea umană n-au nicio legătură nici cu vârsta, nici cu vechimea”

UPDATE 16:00: 

Sorin Grindeanu (PSD): ”Pentru șefia PNL și USR se luptă patru cavaleri ai apocalipsei

Sorin GRINDEANU a declarat că toți banii au fost deturnați spre firmele de casă ale PNL.

”Am ajuns aici din cauza unui Guvern care nu trage pentru România. Românii trăiesc un șir de drame. Conducătorii țării sunt concentrați cum să fure mai mult. Barna și Cioloș sunt disperați să nu piardă firimiturile din acest ospăț pe spinarea românilor”, a declarat Sorin GRINDEANU.

UPDATE 15:50: 

Turoș Lorand (UDMR): ”Se lucrează mult pentru a duce România spre normalitate

Senatorul UDMR, Turoș LORAND a declarat că astăzi, Opoziția își exercită dreptul de a contesta acțiunile guvernului.

”Speram să luați în serios acest exercițiu. În loc de argumente sunt prezentate generalități și sloganuri politice. Această țară are nevoie de o guvernare stabilă. Noi asigurăm această guvernare. Nu dorim să schimbăm guverne din șase în șase luni. Avem cu totul și cu totul alte priorități. România are nevoie de stabilitate și predictibilitate. Ne-am propus să punem România pe un trend ascendent”, a declarat Turoș LORAND.

UPDATE 15:40: 

George Simion (AUR): Domnul Cîțu este un fricos care a ajuns dintr-o întâmplare nefericită prim-ministrul României

Deputatul AUR, George SIMION a declarat că pe Florin CÎȚU l-a luat Ludovic Orban de pe stradă și acum vine în fața Parlamentului să vorbească despre alegerile interne din PNL.

”Pe domnul CÎȚU l-a luat domnul Orban de pe stradă și acum vine în fața Parlamentului să vorbească despre alegerile interne din PNL. Ar trebui să vă fie rușine. Nu aveți de ce să fiți prim-ministru. Vreți să impuneți o educație pornografică în școală. Nici electoratul nu e mulțumit pentru că vă întreabă cu pensiile speciale ce faceți? De șase luni sunteți prim-ministrul României”, a declarat George SIMION.

UPDATE 15:30: 

Radu Mihai Mihail (USR PLUS): ”Această coaliție este solidă și va rămâne să conducă România

Senatorul USR PLUS, Radu Mihai MIHAIL a declarat că liderilor PSD că ultima moțiune de cenzură pe care au trecut-o a fost cea împotriva propriului guvern.

Această coaliție este solidă și va rămâne să conducă România. Traversăm cea mai gravă criză epidemiologică. Este exemplar cum Ioana Mihăilă a gestionat resursele sistemului medical. Cum ar fi fost ca în locul Ioanei Mihăilă să fi avut pe cineva de la PSD.

Sorina Pintea dacă vă spune ceva. Probabil mulți din PSD ar spune că era mai bine. Doamna Pintea a fost prinsă când lua mită în biroul său. Imaginați-vă pe doamna Pintea și PSD băgând în buzunar 7% din miliardele de euro. Ioana Mihăilă a dovedit competență și va duce la capăt reformele din programele de guvernare”, a declarat Radu Mihai MIHAIL.

UPDATE 15:20: 

Marcel Ciolacu: ”Cât mai trebuie să suporte românii ca să își dea Cîțu demisia?”

Președintele PSD, Marcel CIOLACU a declarat că actual Guvern a reușit în doar un an și jumătate să pună în genunchi statul de drept.

”Ați pierdut alegerile din nou. PSD este mai bun decât toată coaliția voastră de pierzători. Domnule Orban, au și colegii dvs. dreptate să vă ceară demisia. Câte alegeri mai trebuie să pierdeți ca să plecați? Domnule Barna, după ziua de duminică vă cred că nu mai știți cum vă cheamă decât cu buletinul.

Doar zero vă desparte de infinitul de până la cer. Domnule Cîțu, mai aveți tupeul să stați cocoțat acolo și să le spuneți românilor cât de bine o duc? roganța nu vă ajută cu nimic. Toată gașca de PDL-iști care sunt în spatele dvs. au plesnit de aroganță și au pierdut. Reveniți pe pământ”, a declarat Marcel CIOLACU.

UPDATE 15:00: 

Florin Cîțu: Guvernarea merge foarte bine. PSD-iștii văd în mine o amenințare

Premierul Florin CÎȚU a declarat că niciodată nu va face compromisuri, dar mai ales când vine vorba de PSD.

12.2019, 13.05.2020, vă aduceți aminte ce reprezintă aceste date? Două moțiuni simple depuse de PSD împotriva mea. Românii au înțeles deja concluzia acestor tertipuri PSD-iste. Social democrații văd în mine o amenințare. Sunt singurul care s-a opus vehement oricărei colaborări cu PSD. Niciodată nu voi face compromisuri, dar mai ales când vine vorba de PSD. Niciodată nu aș susține nici măcar în glumă să dau jos propriul guvern ca mai apoi să fac guvern cu PSD”, a declarat Florin CÎȚU.

UPDATE 14:30: A început dezbaterea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Moțiunea este citită în plenul Parlamentului de deputatul PSD, Lucian Romașcanu. Ulterior, premierul Florin Cîțu va lua cuvântul, urmat de liderii partidelor parlamentare. Votul pe moțiune va începe în jurul orei 16:00. Votul este secret, cu bile.

Pentru ca moțiunea să fie adoptată și Guvernul Cîțu să fie demis, PSD are nevoie de 234 de voturi. Potrivit calculelor, dacă toți parlamentarii PSD și AUR ar fi prezenți și ar vota moțiunea, aceasta ar fi respinsă. În acest moment, PSD și AUR reușesc să strângă cel mult 204 voturi, cu 30 mai puțin decât majoritatea necesară pentru adoptarea moțiunii.

Ludovic Orban a declarat, luni, că parlamentarii puterii vor fi prezenți, dar nu vor vota, decizia fiind luată la nivelul coaliției.

„La niveul coaliției s-a hotărât ca parlamentarii din formațiunile politice să fie prezenți și să nu voteze.

Obiectivul nostru este ca PSD să nu obțină niciun vot în plus de la parlamentarii din cadrul coaliției de guvernare.

A fost o decizie astfel încât să fie lucrurile foarte clare.”, a declarat Ludovic Orban.

PSD mizează pe voturile parlamentarilor AUR, ale neafiliaţilor, dar şi pe voturi din grupul minorităţilor

”Guvernarea PNL-USR-UDMR conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare! România trăieşte de pe o zi pe alta, din împrumuturi masive luate la dobânzi astronomice. Preţurile au explodat, buzunarele românilor s-au golit. Facturile s-au dublat, alimentele de bază au devenit bunuri de lux, medicamentele esenţiale ori nu se găsesc, ori sunt foarte scumpe.

Cursul euro/leu a ajuns la 5 lei, iar litrul de benzină a depăşit 6 lei. Numai ”lucruri fantastice”!!!”Datoria publică bate record după record, iar de ţinta de deficit de 3% nu îşi mai aminteşte nimeni! Cu toate acestea, alocaţiile, salariile şi pensiile sunt îngheţate şi antreprenorii se plâng că statul nu le plăteşte lucrările efectuate!

Nu se dau bani la stat, nu se dau bani nici la privat! Şi atunci, întrebarea care este pe buzele tuturor românilor este: CE AŢI FĂCUT CU BANII, DOMNULE CÎŢU!?”, afirmă social-democraţii în moţiune.

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

News Moldova LIVE

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement Universitatea de Ştiinţele Vieţii
Advertisement Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” Iași
Advertisement Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu“ Suceava
Advertisement Colegiul Tehnic Gh. Asachi Iasi
Advertisement Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top