fbpx
Connect with us

Pensiile din sistemul public vor fi RECALCULATE! Nici o pensie NU SCADE, anunță premierul Marcel Ciolacu

deficitul-bugetului-pensiilor-de-stat-va-depasi-20-de-miliarde-de-lei-in-acest-an,-reprezentand-o-crestere-de-sase-ori-fata-de-nivelul-din-2019

National

Pensiile din sistemul public vor fi RECALCULATE! Nici o pensie NU SCADE, anunță premierul Marcel Ciolacu

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat, în cadrul ședinței de guvern de astăzi, că vor fi aprobate normele de aplicare ale Legii Pensiilor, demers ce va conduce la recalcularea pensiilor din sistemul public

Un element cheie al acestor norme este asigurarea că nicio pensie nu va înregistra o scădere în urma implementării noii legi.

Premierul a subliniat importanța echității în procesul de recalculare și a reiterat angajamentul de a sprijini pensionarii în mod corespunzător, menționând majorarea cu 13,8% a pensiilor în ianuarie 2024. Conform anunțului făcut de Ciolacu, recalcularea efectivă a pensiilor va demara începând cu luna septembrie a acestui an.

Acest pas vine în contextul eforturilor Guvernului de a asigura o abordare corectă și sustenabilă în gestionarea sistemului de pensii, în beneficiul tuturor beneficiarilor acestui drept social. Recalcularea pensiilor reprezintă un demers major în direcția consolidării sistemului de securitate socială din România și al menținerii echilibrului financiar pe termen lung.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top