fbpx
Connect with us

Peste 5.000 de sindicaliști din domeniul sănătății PROTESTEAZĂ astăzi în București. Care este principala revendicare

Peste 5.000 de sindicaliști din domeniul sănătății PROTESTEAZĂ astăzi în București. Care este principala revendicare - News Moldova

National

Peste 5.000 de sindicaliști din domeniul sănătății PROTESTEAZĂ astăzi în București. Care este principala revendicare

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Peste 5.000 de membri ai Federației Solidaritatea Sanitară se vor aduna astăzi în capitală, pentru a-și exprima nemulțumirea față de condițiile salariale precare și pentru a solicita îmbunătățiri substanțiale în acest sens

Membrii Federației Solidaritatea Sanitară se pregătesc pentru un amplu protest în fața principalelor instituții guvernamentale.

Conform comunicatului emis de Federația Solidaritatea Sanitară, protestatarii solicită respectarea dreptului la indexarea veniturilor salariale în funcție de inflație, asigurarea unei creșteri reale a veniturilor salariale pentru angajații din sănătate, plata unei recompense adecvate pentru asumarea riscurilor în condiții de muncă periculoase și împotriva formei ultimei ordonanțe de urgență privind creșterile salariale în domeniul sănătății.

Programul protestelor este următorul:

  • La ora 11:00, primul miting va avea loc în Piața Victoriei, unde participanții vor solicita acordarea drepturilor cuvenite și respectarea demnității profesioniștilor din sănătate.
  • Între orele 12:00 – 12:30, protestul va continua pe Calea Victoriei până în Piața Revoluției, pentru a semnala public nemulțumirea față de lipsa de respect demonstrată de guvernanți.
  • Între orele 12:30 – 13:00, va avea loc o oprire în Piața Revoluției și în fața Ministerelor Muncii și Sănătății, unde se vor transmite solicitări specifice miniștrilor.
  • Între orele 13:00 – 14:00, protestul se va deplasa către Piața Constituției.
  • La final, între orele 14:00 – 15:00, va avea loc un ultim miting în fața Parlamentului, unde se va cere onorarea obligațiilor parlamentarilor referitoare la adoptarea noii legi a salarizării.

Sindicaliștii subliniază că sunt pe deplin hotărâți să lupte pentru drepturile lor, aducând în atenție sacrificiile și dedicarea personalului medical în contextul pandemiei de COVID-19.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top