fbpx
Connect with us

Povestea jandarmeriței chinezoaice cu accent de moldoveancă! O cheamă Cristina.

jandarmerita chineza - News Moldova

National

Povestea jandarmeriței chinezoaice cu accent de moldoveancă! O cheamă Cristina.


Jandarmerița chinezo-moldoveancă Cristina face senzație la Galați! Tânăra militară a impresionat pe toată lumea cu povestea ei de viață impresionantă, dar și cu pasiunea sa pentru militarie. Adoptată de părinți români, Cristina a crescut într-o familie din Galați și a descoperit încă de mică că își dorește să devină jandarm.

O poveste de viață incredibilă!

„Povestea mea este una foarte simplă, eu sunt o moldoveancă, o româncă cu origini asiatice, foarte determinată care vrea să-și atingă toate țelurile. Mama este blondă cu ochi căprui și tata este blond cu ochii albaștri, deci nu aveam cum să semăn cu ei, dar fiind mică nu mi-am pus niciodată întrebarea asta.”

Deși Cristina nu vorbește chineza și singura limbă pe care o vorbește fluent este româna, tânăra își dorește să învețe mandarina și să viziteze țara în care își are rădăcinile. Cu toate că a durat câțiva ani până când a aflat că este adoptată, Cristina se simte foarte bine în familia ei adoptivă și își exprimă recunoștința pentru sprijinul și dragostea pe care părinții săi adoptivi i-au oferit-o. Totodată, colegii au primit-o cu drag și sunt mândri să o aibă în rândul lor.

„Ceea ce fac îmi place foarte mult, colectivul unde am ajuns este că a doua mea familie, mai ales serviciul logistic, care mă susține și m-a susținut de când am venit.”

Cristina, hotărâtă să avanseze în grad!

Cu o determinare puternică și o voință de fier, Cristina a participat la mai multe concursuri pentru a obține postul de jandarm și și-a propus să devină instructor în cadrul jandarmeriei. Comandantul unității în care activează este mândru de ea și își dorește ca, în ciuda avansării în grad, să rămână la Galați!

„Îi prevăd un viitor la fel de frumos, pe care însă l-aș prefera să-l știu tot în unitate, chiar dacă acum are gradul de aspirant, are doar un an ca sublocotenent, sper să atingă și celelalte trepte ale ierarhiei militare.” a transmis Col. Florin Simionel, comandantul Jandarmeriei din Galați.

Tânăra le-a demonstrat colegilor încă de la început că este un om de bază.

„În momentul în care a venit, i-am spus că uite, urmează să faci parte dintr-o echipă care implementează un proiect finanțat de UE, și am rămas surprins când a zis gata, ok, când începem? Asta mi-a dat încredere că vrea, că este determinată să lucreze cu noi.” a spus Cpt. Cătălin Bădin.

 

 

 

 

 

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top