fbpx
Connect with us

Pozitia președintelui Iohannis referitor la introducerea testelor antidrog în școli

c6ded17a dafe 4b8b 9901 719a59bb74b8 - News Moldova

National

Pozitia președintelui Iohannis referitor la introducerea testelor antidrog în școli


Președintele Klaus Iohannis ia în considerare introducerea testelor antidrog în mediul școlar. Acesta a menționat că o astfel de măsură poate fi luată în considerare, dat fiind că există semnale tot mai frecvente cu privire la elevi care fac uz de substanțe interzise

Klaus Iohannis a făcut aceste observații în cadrul unei vizite la Spitalul Floreasca, unde a mers pentru a-și exprima compasiunea față de pompierii răniți în exploziile recente din Crevedia.

News Moldova îți recomandă și ...   La ce risc se expune Guvernul, dacă va mări din nou taxa pe zahăr? Copiii români se vor expune la o substanță toxică! - MOLDOVA INVEST

Când i s-a adresat o întrebare legată de posibila introducere a testelor antidrog în școli, președintele a subliniat că este o situație îngrijorătoare să constatăm că există din ce în ce mai multe semnale cu privire la consumul de substanțe interzise în rândul elevilor.

El a continuat prin a spune că: „este un fapt foarte îngrijorător că avem tot mai multe semnale că sunt elevi care consumă substanţe interzise”.

„Şi atunci, este o variantă să se încerce introducerea de teste, sigur, cu acceptul părinţilor şi aşa mai departe.

Nu putem să stăm şi să observăm fenomenul şi să nu facem nimic. Ceva trebuie găsit, în sensul şi să educăm pentru a preveni consumul de droguri, dar şi să fim mai fermi şi să detectăm pe cei care nu înţeleg cu bineţe”, a menționat Klaus Iohannis.

News Moldova îți recomandă și ...   Senatorul sucevean George Mîndruță a participat la "Întâlnirea Dumbrăvenilor de Pretutindeni"

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a adăugat luni că se ia în calcul posibilitatea ca personalul medical să efectueze teste antidrog asupra elevilor în școli, în cazul în care aceștia prezintă manifestări vizibile specifice consumului de droguri.

Acest subiect a fost abordat în contextul prezentării concluziilor Corpului de Control în cazul accidentului de la 2 Mai, unde un șofer de 19 ani, aflat sub influența drogurilor, a provocat un accident în care au murit două persoane.

News Moldova îți recomandă și ...   Valabilitatea polițelor RCA de la Euroins va fi prelungită de Guvern! - MOLDOVA INVEST


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top