fbpx
Connect with us

Premierul Marcel Ciolacu cere finalizarea modificărilor legislative pentru centrele sociale până pe 31 august

veste proasta guvern ciolacu reforme amanate ion ionita - News Moldova

National

Premierul Marcel Ciolacu cere finalizarea modificărilor legislative pentru centrele sociale până pe 31 august


Premierul Marcel Ciolacu a cerut noului ministru al Muncii, Simona Bucura Oprescu, să finalizeze până pe 31 august modificările legislative necesare pentru acreditarea, licențierea, monitorizarea și controlul centrelor pentru persoane vârstnice, copii și persoane cu dizabilități

În cadrul ședinței de Guvern, Ciolacu a subliniat că demiterile și demisiile sunt doar o parte a soluției, iar cealaltă parte esențială este reprezentată de schimbările legislative menționate.

El a menționat că doamna ministru al Muncii este hotărâtă să propună rapid noile reglementări, iar săptămâna viitoare vor avea loc consultări cu organizațiile civice și asociațiile de bolnavi cu dizabilități. Termenul limită stabilit pentru finalizarea acestor modificări legislative este 31 august, astfel încât să poată fi înaintat un proiect de lege Parlamentului începând cu sesiunea din 1 septembrie.

News Moldova îți recomandă și ...   Predoiu consideră că Schengen va fi mai puternic cu România: „Separarea ţărilor în cadrul UE în problema migrației este o cale spre eșec”

De asemenea, premierul a solicitat ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, să lanseze în luna august un apel pentru proiecte care vizează îmbunătățirea condițiilor din centrele pentru persoane în vârstă. Suma disponibilă pentru aceste proiecte este inițial de 80 de milioane de euro, însă există posibilitatea ca aceasta să crească până la 100 de milioane de euro, provenind din fonduri europene.

În urma controalelor efectuate la nivel național, s-au identificat probleme grave în funcționarea unor centre pentru persoane vârstnice, copii și persoane cu dizabilități în anumite județe și în București, în special în Sectorul 1.

News Moldova îți recomandă și ...   Horoscop, 9 august 2023: Venituri financiare surprinzătoare

Ca urmare, Marcel Ciolacu a cerut suspendarea din funcție a șefilor Agențiilor Județene pentru Plăți și Inspecție Socială din șapte județe, precum și din municipiul București. De asemenea, a solicitat schimbarea din funcție a conducerii direcțiilor de asistență socială din aceste județe, precum și suspendarea din funcție a șefului Inspecției Muncii.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top