fbpx
Connect with us

Premierul Marcel Ciolacu cere finalizarea modificărilor legislative pentru centrele sociale până pe 31 august

Premierul Marcel Ciolacu cere finalizarea modificărilor legislative pentru centrele sociale până pe 31 august - News Moldova

National

Premierul Marcel Ciolacu cere finalizarea modificărilor legislative pentru centrele sociale până pe 31 august

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Premierul Marcel Ciolacu a cerut noului ministru al Muncii, Simona Bucura Oprescu, să finalizeze până pe 31 august modificările legislative necesare pentru acreditarea, licențierea, monitorizarea și controlul centrelor pentru persoane vârstnice, copii și persoane cu dizabilități

În cadrul ședinței de Guvern, Ciolacu a subliniat că demiterile și demisiile sunt doar o parte a soluției, iar cealaltă parte esențială este reprezentată de schimbările legislative menționate.

El a menționat că doamna ministru al Muncii este hotărâtă să propună rapid noile reglementări, iar săptămâna viitoare vor avea loc consultări cu organizațiile civice și asociațiile de bolnavi cu dizabilități. Termenul limită stabilit pentru finalizarea acestor modificări legislative este 31 august, astfel încât să poată fi înaintat un proiect de lege Parlamentului începând cu sesiunea din 1 septembrie.

De asemenea, premierul a solicitat ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, să lanseze în luna august un apel pentru proiecte care vizează îmbunătățirea condițiilor din centrele pentru persoane în vârstă. Suma disponibilă pentru aceste proiecte este inițial de 80 de milioane de euro, însă există posibilitatea ca aceasta să crească până la 100 de milioane de euro, provenind din fonduri europene.

În urma controalelor efectuate la nivel național, s-au identificat probleme grave în funcționarea unor centre pentru persoane vârstnice, copii și persoane cu dizabilități în anumite județe și în București, în special în Sectorul 1.

Ca urmare, Marcel Ciolacu a cerut suspendarea din funcție a șefilor Agențiilor Județene pentru Plăți și Inspecție Socială din șapte județe, precum și din municipiul București. De asemenea, a solicitat schimbarea din funcție a conducerii direcțiilor de asistență socială din aceste județe, precum și suspendarea din funcție a șefului Inspecției Muncii.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top