fbpx
Connect with us

Premierul Marcel Ciolacu, după tragedia de la Crevedia: „A fost activat Mecanismul European de Protecție Civilă. Încercăm să salvăm cât mai multe vieți!”

ciolacu - News Moldova

National

Premierul Marcel Ciolacu, după tragedia de la Crevedia: „A fost activat Mecanismul European de Protecție Civilă. Încercăm să salvăm cât mai multe vieți!”


„A fost activat Sistemul European de Protecție Civilă”, în urma exploziilor de la Crevedia în urma căreia o persoană a murit și alte câteva zeci au fost rănite, unele suferind arsuri grave, a anunțat sâmbătă seara premierul României, Marcel Ciolacu.

„La spitalul Floreasca au fost duși cei cu probleme mai deosebite. A fost activat Sistemul European de Protecție Civilă (n.r. Mecanismul European de Protecție Civilă). Mai mult ca sigur în seara asta credem că un număr de patru pacienți vor fi transferați în Italia și în Belgia. Încercăm să salvăm cât mai multe vieți. Vă ținem la curent. Totul va fi transparent”, a spus Ciolacu.

News Moldova îți recomandă și ...   Klaus Iohannis, atent cu PNL-ul, după ce s-a cerut și demisia lui Turcan în scandalului azilelor: „Cred că demisiile politice au fost suficiente!”

„S-a luat legătura cu toți aparținătorii. S-au făcut și telefoane speciale să sune cei din zonă, dacă simt că au anumite probleme medicale”, a mai spus prim ministrul.
Întrebat dacă vor fi transferați și alți pacienți în străinătate, zilele următoare, Ciolacu a zis: „Haideți să vedem în funcție de cum se iese din operații. În primul rând trebuie stabilizați”.

Au avut loc, sâmbătă, mai multe explozii puternice la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa, deflagraţiile fiind urmate de un incendiu. S-au înregistrat mai multe persoane rănite, cu arsuri grave, iar cel puțin o persoană și-a pierdut viața. Populația din zonă a fost evacuată, iar traficul pe DN 1A a fost blocat complet.

Explozii uriașe la o stație GPL din Crevedia, jud. Dâmbovița. Un deces și 46 răniți: 7 în prima explozie, 39 după a doua. 3.000 evacuați!

 

News Moldova îți recomandă și ...   Președintele RomAlimenta, Sorin Minea: „Scăderea TVA nu duce la o scădere a preţului, ci duce la plafonarea preţului!” - MOLDOVA INVEST

Guvernul a activat deja o linie verde pentru cetățenii afectați de explozii: 0212069397 și 0212069398 sunt numerele de telefon puse la dispoziția cetățenilor pentru informații legate de rude sau cunoștințe afectate de explozii sau dacă au nevoie de sprijin medical.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top