fbpx
Connect with us

Premierul Marcel Ciolacu, după tragedia de la Crevedia: „A fost activat Mecanismul European de Protecție Civilă. Încercăm să salvăm cât mai multe vieți!”

Premierul Marcel Ciolacu, după tragedia de la Crevedia: „A fost activat Mecanismul European de Protecție Civilă. Încercăm să salvăm cât mai multe vieți!” - News Moldova

National

Premierul Marcel Ciolacu, după tragedia de la Crevedia: „A fost activat Mecanismul European de Protecție Civilă. Încercăm să salvăm cât mai multe vieți!”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


„A fost activat Sistemul European de Protecție Civilă”, în urma exploziilor de la Crevedia în urma căreia o persoană a murit și alte câteva zeci au fost rănite, unele suferind arsuri grave, a anunțat sâmbătă seara premierul României, Marcel Ciolacu.

„La spitalul Floreasca au fost duși cei cu probleme mai deosebite. A fost activat Sistemul European de Protecție Civilă (n.r. Mecanismul European de Protecție Civilă). Mai mult ca sigur în seara asta credem că un număr de patru pacienți vor fi transferați în Italia și în Belgia. Încercăm să salvăm cât mai multe vieți. Vă ținem la curent. Totul va fi transparent”, a spus Ciolacu.

„S-a luat legătura cu toți aparținătorii. S-au făcut și telefoane speciale să sune cei din zonă, dacă simt că au anumite probleme medicale”, a mai spus prim ministrul.
Întrebat dacă vor fi transferați și alți pacienți în străinătate, zilele următoare, Ciolacu a zis: „Haideți să vedem în funcție de cum se iese din operații. În primul rând trebuie stabilizați”.

Au avut loc, sâmbătă, mai multe explozii puternice la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa, deflagraţiile fiind urmate de un incendiu. S-au înregistrat mai multe persoane rănite, cu arsuri grave, iar cel puțin o persoană și-a pierdut viața. Populația din zonă a fost evacuată, iar traficul pe DN 1A a fost blocat complet.

Explozii uriașe la o stație GPL din Crevedia, jud. Dâmbovița. Un deces și 46 răniți: 7 în prima explozie, 39 după a doua. 3.000 evacuați!

 

Guvernul a activat deja o linie verde pentru cetățenii afectați de explozii: 0212069397 și 0212069398 sunt numerele de telefon puse la dispoziția cetățenilor pentru informații legate de rude sau cunoștințe afectate de explozii sau dacă au nevoie de sprijin medical.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top