fbpx
Connect with us

Preşedintele CJ Constanţa, Mihai Lupu, urmărit penal de DNA pentru luare de mită!

mihai lupu - News Moldova

National

Preşedintele CJ Constanţa, Mihai Lupu, urmărit penal de DNA pentru luare de mită!


Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, a anunţat, marţi, prin intermediul paginii sale de Facebook, că a fost audiat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în legătură cu ancheta desfăşurată în cazul directorului Direcţiei Generale Administrarea Domeniului Public şi Privat.

“Am dat curs, astăzi (marţi – n.r.), solicitării DNA Constanţa, în legătură cu ancheta efectuată în cazul domnului Ermil Chelariu, director în cadrul Direcţiei Generale Administrarea Domeniului Public şi Privat – Autoritatea Judeţeană de Transport. Cu intenţia de a sprijini investigaţiile în curs, am răspuns la toate întrebările procurorilor în legătură cu speţa în cauză. Am mai spus şi o repet. Nimeni nu este mai presus de lege. Nu voi tolera nicio formă de abuz, de favorizare, aranjament sau atribuire incorectă a contractelor. Reafirm angajamentul meu ferm faţă de transparenţă, responsabilitate şi atribuire corectă a contractelor. Constănţenii trebuie să ştie în permananţă ce se întâmplă cu banii lor. Subliniez, de asemenea, importanţa cooperării între instituţiile statului pentru asigurarea eficienţei sistemului judiciar”, a afirmat Mihai Lupu, pe pagina sa de Facebook.

Săptămâna trecută, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au efectuat mai multe percheziții la sediul Consiliului Județean Constanța. Operațiunea viza în special Direcția Generală Administrarea Domeniului Public și Privat – Autoritatea Județeană de Transport, care este condusă de Ermil Chelariu. În timpul perchezițiilor, anchetatorii au interogat doar directorul acestei direcții și nu au solicitat documente de la alte departamente.

DNA anunță că Mihai Lupu a fost acuzat oficial de luare de mită!

Mediafax a anunțat că președintele Consiliului Județean Constanța este subiectul unui dosar penal deschis de DNA pentru acuzația de luare de mită. În acest caz, sunt cercetați penal și un funcționari din cadrul Primăriei Năvodari, un funcționar din cadrul Primăriei Mangalia și un director din Autoritatea Județeană de Transport.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții: Lupu Mihai, președinte al Consiliului Județean Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, Chelaru Ermil, director general al Direcției Generale Administrarea Domeniului Public și Privat – Autoritatea Județeană de Transport, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, luare de mită, Constantin Petrică Adrian, funcționar public în cadrul primăriei orașului Năvodari, județul Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, și Roșu Adrian, funcționar public în cadrul primăriei orașului Mangalia, județul Constanța, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, luare de mită”, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit procurorilor, în intervalul martie – aprilie 2023, Ermil Chelariu, Constantin Petrică Adrian și Roșu Adrian, cu încălcarea legii, ar fi facilitat unui om de afaceri accesul la informații confidențiale (oferte depuse de alte companii etc.) care nu erau destinate publicului. Acest lucru i-ar fi permis să câștige mai multe licitații pentru amenajarea și întreținerea spațiilor verzi organizate de instituțiile publice pe care le reprezentau funcționarii.

„Pentru ajutorul acordat în maniera de mai sus, suspecții Lupu Mihai, Chelariu Ermil și Roșu Adrian ar fi primit de la omul de afaceri mai multe foloase necuvenite, necuantificate până în prezent, constând în furnizarea de plante decorative și ornamentale precum și lucrări de amenajare și irigare a grădinilor”, mai spun procurorii.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top