fbpx
Connect with us

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că „Rotativa guvernamentală se va face!”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că „Rotativa guvernamentală se va face!” - News Moldova

National

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că „Rotativa guvernamentală se va face!”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Klaus Iohannis, Președintele României, a dat asigurări că rotativa guvernamentală se va face la timp, el având în acest sens și discuții cu liderii politici.

„Rotativa se va face! Se va face! Nu există niciun fel de complicație în interiorul coaliției, am discutat cu ei. Dar toți au înțeles că nu se poate cu greva, care se dovedește că e dificilă din multe motive. Clasa politică a înțeles solicitările dascălilor, a acționat… repet: act normativ publicat în monitorul oficial e lege”, a dat asigurări Klaus Iohannis.

Context

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a explicat miercuri, 31 mai, că negocierile privind rotativa guvernamentală vor fi cu siguranţă reluate, în cazul în care sindicaliştii din educaţiei acceptă ofertat Guvernului privind majorările salariale. El a mai spus că există un protocol în vigoare al coaliţiei şi nu există nicio decizie care să îl infirme, întrebat dacă vor reîncepe şi negocierile între partidele de guvernare privind împărţirea ministerelor. Liderul social-democraţilor a mai precizat că speră ca rotaţia premierilor să aibă loc cât mai repede şi este „foarte pregătit” să preia funcţia de şef al Executivului.

„Categoric da”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat miercuri la Parlament dacă, sindicate din educaţie acceptă oferta Guvernului privind majorările salariale, vor fi reluate negocierile pentru rocada guvernamentală.

Chestiona dacă rămâne în vigoare protocolul sau vor fi iar negocieri privind împărţirea ministerelor, liderul PSD a răspuns: „În acest moment, avem un protocol”.

„Nu avem altă decizie care să îl infirme. Presupun că fiecare dintre noi avem dreptul să şi vorbim, să şi negociem. În acest moment nu sunt discuţii despre modificarea protocolului”, a completat Ciolacu.

„În primul rând, să avem închisă greva profesorilor”, a mai precizat preşedintele social-democraţilor.

Întrebat când ar putea avea loc rotaţia premierului, Ciolacu a replicat: „Cât mai repede”.

Întrebat dacă e pregătit să preia funcţia de premier, în cazul în care se încheie greva din educaţie, Ciolacu a răspuns: „După cum vedeţi sunt la fel de activ ca şi până acum. Sunt foarte pregătit şi nu am nicio problemă”.

Liderii coaliţiei de guvernare au decis amânarea discuţiilor privind rotaţia premierilor, care trebuia sa aibă loc în luna mai, în contextul grevei profesorilor care sunt nemulţumiţi de salariile din învăţământ.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top