fbpx
Connect with us

Primarul din Caracal, corupt de putere! S-a pictat alături de întreaga familie, inclusiv cu fiul care deținea stația GPL care a explodat la Crevedia, alături de Brâncoveni!

brancoveni - News Moldova

National

Primarul din Caracal, corupt de putere! S-a pictat alături de întreaga familie, inclusiv cu fiul care deținea stația GPL care a explodat la Crevedia, alături de Brâncoveni!


Primarul Ion Doldurea din Caracal apare pictat, alături de fiii săi și soția lui, într-un tablou alături de dinastia domnitorilor feudali ai familiei Basarabilor.

„Opera de artă” se află în Casa Doldurea, despre care primarul Caracalului a declarat că, după ce a renovat-o, a devenit „o nouă minune a Caracalului“.

Tabloul, de dimensiuni impresionante, măsoară 2,5 metri și se află în Casa Doldurea din Caracal (Olt), o clădire cu însemnătate istorică, amplasată chiar lângă Poliția Municipiului Caracal. Casa a fost construită în 1881 și a aparținut senatorului de Romanați, Teodor Bancu. În 1902 casa a fost vândută statului. Până în 1980, ea a aparținut Spitalului din Caracal.

News Moldova îți recomandă și ...   Mircea Geoană, pregătit de alegerile prezidențiale? „Viața nu se termină după ce se încheie jobul la NATO!”

„După Revoluție, din partea foștilor proprietari, cineva din familia Bancu a revendicat-o, a obținut-o și, la un an și ceva, a vândut-o unui profesor din București, Pristavu, care a făcut o Școală de Asistente – „Biosfera”. A funcționat 12 ani. Clădirea se degrada din ce în ce mai mult. Dumnealui a avut o tentativă să înceapă reparațiile, dar când a văzut costurile destul de mari, a încercat să scape de ea, vânzând-o către Dolchimex, în 2009. În 2011, am început reparațiile la Casa Bancu, azi Casa Doldurea”, povestea în 2017 actualul primar din Caracal.

„Totul a fost luat de la zero, casa arăta într-un mod foarte rău. Am lucrat la ea cinci ani de zile. În 2016, am forțat puțin nota… Și iată ce a ieșit. Unii spun că e o nouă minune a… Caracalului!“, declara actualul primar din Caracal.

News Moldova îți recomandă și ...   Fostul ministru de Finanțe: „Intenția lui Ciolacu de a desființa 200.000 de posturi de la stat e un exercițiu de imagine”

Fostul spital a fost transformat de Ion Doldurea într-un hotel-restaurant unde caracalenii pot servi inclusiv meniul zilei.

Cine este „artistul” care a realizat apologia „dinastiei” Doldurea

Pictura a fost realizată în 2016 de Vintilă Mihăescu, un artist care s-a născut în Caracal. Tabloul se numește “Romanați – 520 de ani” și este pictat în ulei pe o pânză de 2,5 metri.

În această „operă de artă”, membrii familiei sunt reprezentați în rolurile Basarabilor și Brâncovenilor. Ion Doldurea ocupă locul unchiului lui Brâncoveanu,, iar cei doi fii și soția au fost așezați alături de Neagoe Basarab.

News Moldova îți recomandă și ...   Marcel Ciolacu a anunțat verificarea tuturor azilelor din țară! Premierul cere ajutorul BOR!

Pentru această „pictură”, actualul primar din Caracal a scos din buzunar peste 650.000.000 lei, bani vechi.

Tabloul tronează pe peretele din holul hotelului existent în Casa Doldurea. Cei care aleg să se cazeze aici pot sta pe fotoliile așezate chiar în fața tabloului și pot admira „opera de artă”, care este protejată de un gărduleț din fier forjat.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top