fbpx
Connect with us

Primarul din Caracal, Ion Doldurea, s-a retras din PSD și din toate funcțiile pe care le deține, după tragedia de la Crevedia!

ion doldurea fiu - News Moldova

National

Primarul din Caracal, Ion Doldurea, s-a retras din PSD și din toate funcțiile pe care le deține, după tragedia de la Crevedia!


Primarul PSD din Caracal, Ion Doldurea, se retrage din Partidul Social Democrat și, implict, din funcțiile pe care le deține. Firma de GPL la care s-a produs explozia din Crevedia, soldată cu zeci de răniţi, se numeşte Flagas SRL. Aceasta aparţine fiului primarului PSD din Caracal.

Acţionarii firmei Flagas SRL sunt Ionuţ Daniel Doldurea (51%) si Cosmin Ionuţ Stinga (49%), conform Termene.ro.

Ionuţ Daniel Doldurea e fiul primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea.

Sunt puternic afectat și îndurerat de tragedia care a zguduit comunitatea locală din Crevedia și transmit întreaga mea compasiune familiilor greu încercate, celor care au rude sau prieteni pe patul de spital și cetățenilor care au avut de suferit de pe urma deflagrației.

De asemenea, transmit sănătate și putere celor care sunt în acest moment pe paturile spitalelor și luptă pentru recuperare.

Am constatat că una dintre declarațiile pe care le-am acordat ieri unui reporter, sub imperiul emoțiilor și devastat de vestea primită, a fost interpretată și exploatată altfel decât cum am vrut să transmit.

Nu am nici o scuză dar vreau să le spun tuturor că regret profund că în spațiul public a fost indusă ideea că aș fi nepăsător față de efortul și sacrificiul pompierilor și forțelor de ordine implicate într-o astfel de situație.

La momentul acelei discuții cu jurnalista, pe baza informațiilor lapidare pe care le aveam, m-am referit pe de o parte la angajați ai firmei, victime ale deflagrației, și pe de altă parte, la pompieri ca profesioniști aflați într-o operațiune în care își asumă riscuri.

Raportat la situația de fapt, responsabilitatea efectuării manevrelor la fața locului pentru stingerea incendiilor aparține pompierilor, motiv pentru care m-am exprimat folosind expresia ”e problema lor”.

Ca om, evident că sunt devastat de ideea că mulți pompieri au fost răniți și alți oameni au suferit ca urmare a acestui incendiu, repet, un accident.

Vreau să fie foarte clar că pentru mine, ca om, pompierii români sunt eroi care știu că își riscă viața zi de zi și pot suferi răni grave, fiind pregătiți în orice moment de sacrificiul suprem.

Având în vedere situația creată, deși nu am și nu am avut niciodată vreo implicare în societatea comercială unde s-a întâmplat tragicul eveniment, dar fiind vorba de un membru al familiei mele, pentru a nu exista nici un alt fel de interpretare, am luat decizia de a mă suspenda din calitatea de membru al PSD și, implicit, din orice altă funcție politică deținută”, a spus primarul Caracalului, Ion Doldurea.

News Moldova îți recomandă și ...   O nouă tranșă de titluri de stat, prin Progamul Tezaur, lansată miercuri de Ministerul Finanțelor - MOLDOVA INVEST

Premierul Marcel Ciolacu menționase anterior că nu a discutat deloc cu primarul din Caracal, tatăl bărbatului care deținea stația GPL din Crevedia care a explodat. Aici, nu se mai alimentau mașini și butelii din 2020, cel puțin nu la nivel oficial, însă activitatea companiei, care fusese suspendată legal, încă continua.

Ciolacu a dezvăluit că nu are de ce să discute cu primarul de Caracal. “Urmează ca după evaluări și noi să lăum măsuri din fondul de rezervă al premierului. E o prioritate încă de ieri seară să salvăm vieți. Au fost transferate patru persoane. În primul rând, eu sunt fiul cuiva, fiecare suntem copiii cuiva, e un lucru normal. Ce e cel mai important și asta vă garantez și eu și ministrul de Interne și ministrul Justiției va respecta rigorile legii. Am înțeles, e o problemă cu primarul din PSD, eu nu trebuie să iau legătura cu tatăl nimănui. Nu intră în atribuțiile mele de serviciu. Am vreo obligație? Ține în fișa postului de președinte de partid să iau legătura cu tatăl fiului care avea o stație GPL?“, a spus Ciolacu.

News Moldova îți recomandă și ...   Pozitia președintelui Iohannis referitor la introducerea testelor antidrog în școli

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top