fbpx
Connect with us

Prioritate pentru femeile însărcinate și părinții cu copii mici la ghișee și locurile de parcare, potrivit unui proiect votat în Parlament

78 1 - News Moldova

National

Prioritate pentru femeile însărcinate și părinții cu copii mici la ghișee și locurile de parcare, potrivit unui proiect votat în Parlament


Potrivit unui proiect de lege aprobat de Camera Deputaților, femeile însărcinate și persoanele care însoțesc copii cu vârsta de până la 5 ani vor beneficia de prioritate la ghișeele, casele de marcat și casieriile din instituțiile publice și private

Proiectul prevede că femeile gravide și persoanele care însoțesc copii mici vor fi tratate cu prioritate la aceste puncte de servicii, cu excepția cazurilor în care există ghișee sau case de marcat speciale pentru aceste categorii de persoane în respectivele instituții.

News Moldova îți recomandă și ...   Meteo, 5 septembrie 2023. Șanse mari de ploaie!

Conform proiectului, entitățile publice și private sunt obligate să afișeze în locurile de serviciu și în spațiile de parcare afișe care să anunțe acordarea acestei priorități, cu excepția situațiilor în care există facilități speciale pentru femeile însărcinate și persoanele cu copii mici.

Proiectul prevede, de asemenea, că în spațiile de parcare deținute de entități publice și private, dacă numărul de locuri de parcare este mai mare de 10, trebuie să fie amenajate, rezervate și/sau semnalizate cel puțin 4% din totalul locurilor de parcare, dar nu mai puțin de două locuri, pentru a permite parcarea mijloacelor de transport utilizate de femeile gravide și persoanele care însoțesc copii cu vârsta de până la 5 ani.

News Moldova îți recomandă și ...   Avertismentul ministrului Boloș: „75 de miliarde de euro care pot fi suspendate în orice clipă dacă avem această problemă a deficitului bugetar”

Aceste reguli nu se aplică dacă numărul de locuri de parcare este mai mic de 10.

Încălcarea prevederilor referitoare la acordarea priorității femeilor gravide și persoanelor însoțite de copii cu vârsta de până la 5 ani va fi sancționată cu amenzi între 200 lei și 1.000 lei, în timp ce nerespectarea obligației de a amenaja, rezerva și/sau semnaliza locurile de parcare poate atrage amenzi între 2.000 lei și 10.000 lei.

News Moldova îți recomandă și ...   Au fost montate primele grinzi la kilometrul 0 al Autostrăzii Moldovei (A7)

De asemenea, persoanele care utilizează locurile de parcare destinate acestor categorii de persoane fără drept vor fi amendate între 2.000 lei și 10.000 lei.

Proiectul de lege a fost adoptat în Camera Deputaților cu 259 de voturi “pentru”, 2 “împotrivă”, și 7 abțineri și a fost deja aprobat și de Senat.

Camera Deputaților are ultimul cuvânt în acest caz și este forul decizional.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top