fbpx
Connect with us

Producția de mere și pere în România, sub media ultimilor 5 ani

productia-de-mere-si-pere-in-romania,-sub-media-ultimilor-5-ani

National

Producția de mere și pere în România, sub media ultimilor 5 ani


31 - Moldova Invest

Producția de mere și pere a României stagnează anul acesta față de anul anterior și este sub media ultimilor cinci ani, semnalând o perioadă dificilă pentru cultivatori în întreaga Europă

Această stagnare în producție ar putea avea un impact semnificativ asupra prețurilor pe piață, pe măsură ce cererea rămâne constantă sau chiar crește. Analizând situația actuală a producției de mere și pere din România și Europa, putem trage câteva concluzii importante.

News Moldova îți recomandă și ...   Comisia Europeană a aprobat modificarea Planului Național de Redresare și Reziliență al României, în valoare de 28,5 mld de euro

Potrivit datelor furnizate de Asociația europeană de profil, WAPA, România a avut o producție de mere similară cu cea din 2022, estimată la aproximativ 406.000 de tone.

Cu toate acestea, acest nivel este cu aproximativ 1% sub media ultimilor cinci ani, semn că producția este departe de a fi în creștere.

În ceea ce privește perele, situația este similară, cu o producție estimată la 18.000 de tone, aceeași cantitate ca și anul anterior, dar cu o scădere semnificativă de 7% sub media ultimilor cinci ani.

News Moldova îți recomandă și ...   Parlamentul European a aprobat bugetul UE pentru 2024. În ce domenii beneficiază România de alocări suplimentare

Cu o cotă de piață de 11% pe segmentul comercial de mere în Uniunea Europeană, România ocupă locul șapte în topul producătorilor, împărțind poziția cu Franța și Italia.

Cu toate acestea, liderul european în producția de mere este Polonia, care furnizează 31% din merele comercializate la nivel comunitar.

În ceea ce privește perele, România se află pe locul 11 în clasamentul producătorilor europeni, în timp ce Belgia, Olanda și Spania domină această piață.

News Moldova îți recomandă și ...   A început Postul Crăciunului. Practici și credințe populare în această perioadă

Datele WAPA arată că producția de pere în UE înregistrează o scădere semnificativă de 12,8% față de anul trecut ș


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top