fbpx
Connect with us

Producția de porumb boabe a României ar putea ajunge anul acesta la 10,13 milioane de tone

productia-de-porumb-boabe-a-romaniei-ar-putea-ajunge-anul-acesta-la-10,13-milioane-de-tone

National

Producția de porumb boabe a României ar putea ajunge anul acesta la 10,13 milioane de tone


productie porumb romania estimare - Moldova Invest

Comisia Europeană a ajustat în scădere producția a patru culturi pe care România se bazează pentru export, conform ultimei prognoze publicate în septembrie

Producția de semințe de floarea-soarelui, porumb, sfeclă și soia a înregistrat o revizuire în scădere față de estimările din august.

Potrivit ultimei prognoze a Comisiei Europene, producția de porumb boabe în România pentru acest an ar putea atinge 10,13 milioane de tone, cu aproximativ 800.000 de tone mai puțin decât indica estimarea din august, dar cu o creștere de peste 26% față de producția anului trecut.

News Moldova îți recomandă și ...   Parlamentarii reiau dezbaterile asupra legii împotriva dublului standard de calitate în produse și servicii pentru consumatori - MOLDOVA INVEST

Analiștii Comisiei au revizuit estimările privind randamentul la hectar cu o scădere de 7,3%, trecând de la 4,64 tone acum o lună, la 4,3 tone în septembrie. Deși randamentele sunt cu 43% mai bune decât în anul secetos 2023, acestea sunt cu 20% sub media ultimilor cinci ani.

Calculul privind producția totală a fost efectuat ținând cont de estimarea UE, conform căreia România a cultivat porumb pe o suprafață de 2,35 milioane de hectare.

News Moldova îți recomandă și ...   Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: "Săptămâna viitoare va începe campania de vaccinare antigripală"

În 2022, conform datelor Institutului Național de Statistică, România a cultivat porumb pe 2,43 milioane de hectare, cu 75.100 de hectare mai mult decât în acest an, obținând o producție de 8 milioane de tone.

Din cauza temerilor legate de importurile din Ucraina, care au determinat scăderea prețur


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top