fbpx
Connect with us

Guvernul discută un proiect de lege care va autoriza exproprieri în vederea construcției autostrăzii Moldova

a7 moldova - News Moldova

National

Guvernul discută un proiect de lege care va autoriza exproprieri în vederea construcției autostrăzii Moldova


În cadrul şedinţei de astăzi, Guvernul a discutat un proiect de lege care va facilita exproprierile necesare pentru realizarea autostrăzii Moldova, precum şi un alt proiect prin care poliţia va putea achiziţiona echipamente de înaltă performanţă pentru o supraveghere mai eficientă a traficului rutier

În deschiderea şedinţei cabinetului, premierul Marcel Ciolacu a adus în atenţie impactul palpabil al  Ordonanţei privind reducerea preţurilor la produsele alimentare de bază.

News Moldova îți recomandă și ...   Sindicatele din cadrul CFR Călători anunță o grevă de avertisment

Marcel Ciolacu a subliniat că la zece zile de la implementarea Ordonanţei de urgenţă privind scăderea preţurilor la alimentele de bază, se poate observa o scădere evidentă.

Marcel Ciolacu: La zece zile de la aplicarea Ordonanţei privind reducerea preţurilor la alimentele de bază, este evident că unele produse au înregistrat o scădere semnificativă faţă de preţurile din luna trecută.

În prezent, vedem că anumite produse de bază au preţuri reduse cu 30-40%. Mai mult, rata inflaţiei se menţine într-o singură cifră.

News Moldova îți recomandă și ...   Lovitură de imagine pentru SIE! L-a recuperat pe Iulian Gherguț, răpit de teroriști în urmă cu opt ani în Burkina Faso!

Ministerul Transporturilor a elaborat un proiect de lege care vizează exproprierile necesare pentru construcţia Autostrăzii Moldova, concentrându-se asupra segmentului Ploieşti-Buzău. În acelaşi timp, Ministerul de Interne a pregătit o iniţiativă legislativă care va permite poliţiei să achiziţioneze echipamente avansate pentru o monitorizare mai eficientă a traficului rutier pe întreg teritoriul ţării, având ca scop îmbunătăţirea siguranţei rutiere.

Pentru achiziţionarea acestor echipamente, vor fi utilizate fonduri europene.

News Moldova îți recomandă și ...   Marcel Ciolacu, la inaugurarea podului de la Brăila: „Suntem obligați să fim Guvernul care construiește”


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top