Connect with us

PROPRIETARII de MAȘINI VECHI ar putea primi BANI să-și ducă mașinile la REMAT, fără OBLIGAȚIA de a lua altele noi

National

PROPRIETARII de MAȘINI VECHI ar putea primi BANI să-și ducă mașinile la REMAT, fără OBLIGAȚIA de a lua altele noi

Proprietarii de mașini vechi, care și-ar radia automobilele, ar putea primi un bonus de la stat și de la autoritățile locale, fără a avea obligația să-și cumpere altele noi. 

Această măsură ar putea să intre în vigoare chiar din acest an, ministrul precizând  că nu va fi introdusă nicio taxă nouă pentru mașinile poluante și nici nu cresc taxele locale pentru acestea și că AFM ar putea acoperi 1.500 de lei din acest bonus pentru fiecare mașină radiată.

Pregătim un program Rabla mai eficient, care să vină în întâmpinarea cerințelor exprimate de producătorii, comercianții, importatorii de autoturisme și de către cetățeni”, a spus Barna.

Scopul este reușirea scoaterii din circulație a cât mai multe mașini poluante:  250.000 de autoturisme mai vechi de 15 ani, până în 2026.

Rabla nu a făcut diferență între mașini mai vechi de 15 ani, mașinile cele mai poluante, sub Euro 3, și din acest punct de vedere va trebui să găsim soluții de eficientizare. Analiza se face în continuare”, a spus ministrul Tanczos Barna.

Se caută găsirea unei modalități de colaborare între asociațiile de orașe, comune și consilii județene  și Fondul de Mediu, pentru a-i încuraja pe proprietarii de mașini vechi să renunțe la ele. 

La Rabla și Rabla Plus trebuie să cumperi o mașină. Aici autoritatea publică locală poate să spună: nu vreau să cumperi altă mașină. Dacă renunți la mașina ta și mergi cu bicicleta, cu mijloacele de transport în comun, cu orice altă alternativă, eu te bonusez, te ajut. Într-o colaborare cu ei, cred că putem găsi soluții foarte interesante. Ne trebuie un cadru flexibil, astfel încât fiecare să poată găsi soluții adecvate pentru situația locală. Poate să vină autoritatea locală cu o variantă de biciclete, sau cu un bonus mai mic” a spus ministrul.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top