fbpx
Connect with us

Proprietarii de terenuri fără acces la drumul public pot REDOBÂNDI dreptul de trecere. Care sunt COSTURILE?

proprietarii-de-terenuri-fara-acces-la-drumul-public-pot-redobandi-dreptul-de-trecere.-care-sunt-costurile?

National

Proprietarii de terenuri fără acces la drumul public pot REDOBÂNDI dreptul de trecere. Care sunt COSTURILE?


WhatsApp Image 2023 03 23 at 20.48.06 - News Moldova

Dacă proprietarii de terenuri rămân fără acces la drumul public ca urmare a vânzării terenurilor vecine sau din vina lor, ei pot solicita restabilirea dreptului de trecere, dar numai cu acordul proprietarilor terenurilor peste care se va trece

Atunci când proprietarii de terenuri rămân fără acces la drumul public din cauza vânzării sau partajului de terenuri învecinate, sau din culpa lor proprie, dreptul lor de trecere este pus în pericol.

Însă există posibilitatea redobândirii acestui drept de trecere, cu condiția să obțină acordul proprietarului terenului pe unde urmează să aibă loc trecerea.

În unele cazuri, proprietarii de terenuri pot fi nevoiți să plătească despăgubiri duble, pentru a obține acest drept, însă avantajul obținerii accesului la drumul public poate fi crucial pentru proprietarii de terenuri afectați.

Dacă proprietarii de terenuri rămân fără acces la drumul public ca urmare a vânzării terenurilor vecine sau din vina lor, ei pot solicita restabilirea dreptului de trecere, dar numai cu acordul proprietarilor terenurilor peste care se va trece.

Numeroși proprietari de terenuri s-au confruntat cu această problemă din cauza vânzării sau schimbului de terenuri vecine.

DRUM GALATI - News Moldova

Potrivit articolului 618, alineatul 1, din Codul Civil, „dacă lipsa accesului provine din vânzare, schimb, partaj sau dintr-un alt act juridic, trecerea nu va putea fi cerută decât celor care au dobândit partea de teren pe care se făcea anterior trecerea.”

Totuși, Codul Civil prevede și situația în c


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top