Connect with us

Proteste masive la VIENA! Peste 40.000 de oameni au ieșit în stradă împotriva vaccinării obligatorii

National

Proteste masive la VIENA! Peste 40.000 de oameni au ieșit în stradă împotriva vaccinării obligatorii

Protestatar: „Nu sunt un neo-nazist sau un huligan. Lupt pentru libertate și împotriva vaccinului”

Vaccinarea anti-COVID care va deveni obligatorie începând cu februarie 2022, dar și amenzile de mii de euro care au urma să fie date celor care refuză să se imunizeze au scos austriecii în stradă în acest weekend. Potrivit unor estimări făcute de polițiști, circa 44.000 de oameni au protestat sâmbătă la Viena față de restricţiile impuse de autorități pentru stoparea pandemiei, relatează Daily Mail.

Cu pancarte pe care se puteau citi mesajele „Dictatură”, „Vaccinare obligatorie = Fascism”, oamenii au început să iasă în stradă spre prânz. Protestatarii au denunțat restricţiile şi carantina generală impusă din noiembrie, care se încheie în noaptea de sâmbătă spre duminică, dar de la care sunt excluși cei nevaccinați.

„Nu sunt un neo-nazist sau un huligan. Lupt pentru libertate și împotriva vaccinului”, a spus unul dintre protestatari. Unii au venit chiar și din alte zone ale țării pentru a lua parte la manifestație. ”De ce-i excludeți pe cei care nu sunt vaccinați, în special pe copii? Este o discriminare incredibilă să nu poți trimite un copil la lecții de dans, tenis sau înot”, a protestat Manuela, în vârstă de 47 de ani, o mamă care a spus că este vaccinată. Analea, o profesoară de vioară în vârstă de 44 de ani, a spus că „nu asta este direcția pe care ar trebui să o ia democrația”. „Putem avea opinii și valori diferite, dar totuși să trăim împreună liber”, a spus ea.

Austria a devenit prima țară europeană care a anunțat că va impune vaccinarea obligatorie a cetățenilor începând cu februarie 2022. Măsura ar rămâne în vigoare timp de doi ani. Pe lângă asta, autoritățile au prezentat joi un proiect de lege care prevede că oamenii care nu vor să se vaccineze riscă să fie amendaţi cu sume între 600 şi 3.600 de euro.

Conform proiectului, un registru de vaccinare va fi comparat din trei în trei luni cu o listă a rezidenţilor, ceea ce va face posibilă identificarea nevaccinaţilor şi aplicarea amenzilor. Autoritățile le vor scrie persoanelor nevaccinate la fiecare trei luni, amintindu-le să se vaccineze sau să solicite unui medic să le certifice dreptul la o scutire înainte de următoarea dată limită. Dacă acestea continuă să nu se conformeze, amenzile pot fi aplicate o dată la fiecare trei luni, până când oamenii prezintă dovada vaccinării. Austria, cu circa 9 milioane de locuitori, a vaccinat până în prezent în jur de 68% din populație – una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din Europa de Vest. „Există încă peste un milion de austrieci care nu sunt vaccinați. Sunt prea mulți”, a declarat ministrul pentru constituţie, Karoline Edtstadler.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top