fbpx
Connect with us

PSD a făcut curat, PNL nu! Ionuț Stroe: Singurele demsii firești, ale lui Firea și Budăi!

ionut stroe - News Moldova

National

PSD a făcut curat, PNL nu! Ionuț Stroe: Singurele demsii firești, ale lui Firea și Budăi!


Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a comentat declarația social-democratului Lucian Romașcanu, afirmând că ministrul Culturii, Raluca Turcan, ar trebui să demisioneze din funcție, având în vedere că a avizat azilele groazei. În replică, Ionuț Stroe a afirmat că demisiile firești au fost înregistrate doar în cazul miniștrilor și responsabililor implicați în situația azilelor groazei și că PNL nu are motive să ceară demisia vreunui membru liberal, deoarece nu există implicații juridice, morale sau politice. Aceasta ar fi un gest de demnitate politică.

”Eu înţeleg că domnului Romaşcanu îi e dor de un post în Guvern, dar poate să stea liniştit, doamna ministru Turcan nu pleacă de la Cultură”, mai spune Stroe.

”În acest caz, am avut o demisie firească şi una voluntară. Singurele demisii fireşti au fost cele ale miniştrilor şi responsabililor care au avut legătură cu ororile din azilele groazei. PNL nu are motive pentru a cere vreunui liberal o demisie firească şi voluntară, deoarece nu există implicaţii de natură legală, morală sau politică. Dacă va fi cazul, vom decide singuri, nu e cazul să ne ceară partenerii”, a arătat Ionuţ Stroe, despre dorinţa celor din PSD ca şi ministrul Culturii, Raluca Turcan, să facă un pas în spate în scandalul azilelor de bătrâni din Voluntari.

Purtătorul de cuvânt al PNL a declarat că: ”Aşa cum nici noi nu am interferat în actul politic al PSD, le cerem colegilor să se concentreze în continuare asupra deciziilor fireşti şi voluntare care trebuie luate pentru ca astfel de cazuri să nu se mai repete”. ”Înţelegem dorinţa PSD de a relativiza vinovăţiile şi de a le împărţi cu noi, ca buni parteneri de guvernare, dar suntem convinşi că această tactică este una greşită, care potenţează un discurs generalist care, în final, se va întoarce împotriva ambelor partide”, a precizat Ionuţ Stroe.

Fiind întrebat despre cum comentează declaraţiile purtătorului de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, Stroe a spus: ”Eu înţeleg că domnului Romaşcanu îi e dor de un post în Guvern, dar poate să stea liniştit, doamna ministru Turcan nu pleacă de la Cultură”.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat luni că `şi Raluca Turcan, fiind una din persoanele care au avizat azile ale groazei, ar trebui să facă un pas în spate, pentru că este un gest de demnitate politică. Domnul Budăi a înţeles să îşi dea demisia de onoare, doamna Turcan nu, a mai spus Romaşcanu, arătând că în şedinţa a fost menţionat ca şi alţii care sunt în zona de decizie politică şi administrativă, care au avut impact asupra desfăşurării activităţii în aceste azile, ar trebui să facă un pas în spate”.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top