fbpx
Connect with us

Raluca Turcan, desemnată ministru al Culturii: „Nu sunt un om de cultură. Sunt un om educat, am făcut foarte mulți ani de muzică, cu performanțe chiar!”

raluca turcan - News Moldova

National

Raluca Turcan, desemnată ministru al Culturii: „Nu sunt un om de cultură. Sunt un om educat, am făcut foarte mulți ani de muzică, cu performanțe chiar!”


Deputatul PNL Raluca Turcan, desemnată ministru al Culturii în Guvernul Ciolacu, a declarat, în timpul audierii în comisiile parlamentare, că nu este un om de cultură, însă este un om educat, care a făcut „foarte mulți ani de muzică, cu performanțe chiar”.

„Aș dori să menționez încă de la început faptul că, de profesie, sunt economist și am acumulat o experiență managerială importantă. Nu sunt om de cultură, însă, cred cu putere că pe un om politic îl definesc faptele și realizările efective pentru domeniul pe care urmează să îl coordoneze. Trebuie să spun că am lucrat pentru perioade importante de timp cu oameni de cultură, încercând să sprijin acest domeniu esențial pentru România și să pun în valoare cultura românească. Prin această desemnare, mi se oferă șansa să fac mult mai mult”, a spus Raluca Turcan în debutul audierii.

News Moldova îți recomandă și ...   Constructorul băcăuan Umbrărescu licitează pentru construcția unui nou lot din Autostrada Transilvania

Mai mulți parlamentari din comisii au criticat faptul că Raluca Turcan a spus că nu este un om de cultură.

Raluca Turcan a ținut să le răspundă că este un om educat, care a făcut mulți ani de muzică.

„Când ești în mijlocul comisiilor reunite de cultură, este vital să ai prioprietatea termenilor și eu pretind că am proprietatea termenilor și sunt un om care poate să facă diferența între a fi om de cultură și a fi un om educat. Sunt un om educat, am făcut foarte mulți ani de muzică, cu performanțe chiar și, în același timp, am școala făcută pe bune, la timp, cu diplome în regulă. Așadar, sunt un om educat, dar pot să fac diferența între un economist și un om care produce creație culturală și care, din punctul meu de vedere, merită toată prețuirea, inclusiv prin termenii și diferențele pe care le facem în exprimare.”

News Moldova îți recomandă și ...   Prețurile carburanților au crescut din nou la stațiile Petrom: benzina și motorina s-au scumpit în doar două zile de la ultima majorare

În urmă cu 11 ani, în emisiunea Happy Hour, prezentată de Cătălin Măruță de la PRO TV, Raluca Turcan a cântat la pian, spunând că aceasta „nu este doar o pasiune, ci prima dragoste”:

Mai recent, în martie 2022, Raluca Turcan a fost întrebată, în emisiunea lui Denis Rifai de la Kanal D, dacă a regretat vreodată că a renunțat la pian.

„Toată viața de până acum și cel mai probabil și până la finalul ei. Mi se întâmplă să cânt și să plâng”, a răspuns Raluca Turcan.

News Moldova îți recomandă și ...   Horoscop,10 august 2023: O zi plină de emoții puternice

Legat de studiile pe care le are, Raluca Turcan a specificat că ”Eu am absolvit Facultatea de Relaţii Internaţionale a Academiei de Studii Economice din Bucureşti. După admiterea la această facultate, am primit o bursă din partea Guvernului României, din partea ţării mele. Am privit această bursă de câteva luni la Moscova ca pe o şansă de a acumula cunoştinţe”, spunea Turcan, pentru Agerpres. Raluca Turcan a fost, între 1996 și 1999, bursieră a Institutului Puşkin din Moscova, care i-a emis  o ”diplomă în rusă comercială”. Tot în 1999,  Raluca Turcan a absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top