fbpx
Connect with us

Reforma privind pensiile speciale și măsurile fiscale a fost amânată pentru toamnă

Reforma privind pensiile speciale și măsurile fiscale a fost amânată pentru toamnă - News Moldova

National

Reforma privind pensiile speciale și măsurile fiscale a fost amânată pentru toamnă

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Sesiunea extraordinară a parlamentului pentru a discuta despre pensiile speciale și măsurile fiscale nu va avea loc în această lună

Coaliția a luat hotărârea ca toate aceste aspecte să fie rezolvate în sezonul toamnei. Motivația din spatele acestei decizii este elaborată de factorii guvernanți.

Schimbarea planului Coaliției este radicală. Astfel, schimbările propuse pentru legea privind pensiile speciale, solicitate de judecătorii Curții Constituționale, precum și pachetul de măsuri fiscale, nu vor mai fi adoptate în cursul acestei luni.

La baza acestor decizii stau motive bine întemeiate și de o gravitate extremă. Se pare că oficialii din București trebuie să aibă discuții cu Comisia Europeană înainte de a lua orice măsură.

Potrivit informațiilor, reprezentanții Bruxelles-ului i-au sfătuit pe oficialii români să nu se grăbească cu propunerile de modificare a legii pensiilor speciale fără a purta o discuție cu Comisia, acest lucru fiind cu atât mai important având în vedere că, așa cum a precizat și Marcel Ciolacu, această lege are un impact direct asupra fondurilor europene din cadrul PNRR.

Adaptările solicitate de CCR pentru legea pensiilor speciale urmează să fie finalizate în zilele următoare și ulterior vor fi trimise Comisiei Europene, conform unor surse guvernamentale citate de postul de știri menționat.

Mai târziu, în intervalul 23-24 august, ministrul muncii se va afla în capitala UE pentru a purta discuții cu oficialii europeni. Una dintre schimbările posibile vizează majorarea procentului cu care ar putea fi impozitate pensiile speciale (initial stabilit la 15%).

Ca urmare a acestei hotărâri convenite în cadrul Coaliției, ajustările referitoare la pensiile speciale și măsurile fiscale vor fi adoptate în timpul sesiunii parlamentare care va începe în luna septembrie.

 

 

 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top