fbpx
Connect with us

Regele Charles vine azi în România! Se întâlnește cu Klaus Iohannis la Cotroceni.

Regele Charles vine azi în România! Se întâlnește cu Klaus Iohannis la Cotroceni. - News Moldova

National

Regele Charles vine azi în România! Se întâlnește cu Klaus Iohannis la Cotroceni.

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Astăzi, Președintele Klaus Iohannis îl va primi pe Regele Charles al III-lea al Marii Britanii la Palatul Cotroceni, la ora 15:30. Cei doi vor avea mai multe discuții  cu autoritățile, reprezentanți ai societății civile și ai Corpului Diplomatic.

Aceasta este prima vizită pe care un suveran britanci o face în România.

Ambasadorul Marii Britanii la București, Andrew Noble, a declarat recent că vizita regelui Charles al III-lea în România are caracter privat și că întâlnirea cu șeful statului român reprezintă un gest de curtoazie.

“Se împlinesc 25 de ani de când regele nostru a vizitat România pentru prima dată, în 1998, şi va fi pentru prima dată când un monarh britanic vizitează România, dar de această dată va fi o vizită privată, ca marea parte a vizitelor pe care cel care era atunci Prinţul de Wales le-a avut în România. Înţelegem ce înseamnă o vizită privată: ca de fiecare dată, se va întâlni cu preşedintele, ca gest de curtoazie.

După ce va fi fost la Cotroceni, restul vizitei va avea caracter privat. Este cunoscut că are diverse proiecte în care s-a implicat de-a lungul anilor şi vizitele private de obicei includ acest tip de demersuri şi mă aştept să existe aşa ceva, cu această ocazie, dar vor fi întâlniri private”, a spus Noble.

“Guvernul nostru colaborează în mod profund cu ONG-urile, pe toate domeniile. Aşa că nu există o problemă legată de posibilitatea de a lucra cu ONG-uri în calitate de rege, numai că atunci când acţionează în calitate de rege face acest lucru consiliat de Guvern. Aceasta este o vizită privată” a mai adăugat Noble.

Regele Charles al III-lea deține mai multe proprietăți în România, printre care se remarcă cea de la Viscri, situată în județul Brașov.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top