fbpx
Connect with us

Restricţii de circulaţie pentru autovehiculele de mare tonaj, din cauza caniculei!

Restricţii de circulaţie pentru autovehiculele de mare tonaj, din cauza caniculei! - News Moldova

National

Restricţii de circulaţie pentru autovehiculele de mare tonaj, din cauza caniculei!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Având în vedere temperaturile extreme generate de valul de căldură care afectează țara, autoritățile au decis să impună restricții asupra circulației autovehiculelor cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Aceste acțiuni au fost adoptate pentru a proteja infrastructura rutieră în contextul creșterii intense a temperaturilor.

Prin urmare, în data de luni, 28 august 2023, în intervalul orar 11:00 – 20:00, s-au introdus măsuri restrictive pentru a limita circulația pe drumurile naționale, drumurile expres și autostrăzile din județele Brașov, Sibiu și Mureș, sub coordonarea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov (#DRDPBrasov).

Aceste restricții nu sunt valabile doar în cele trei județe menționate, ci și în alte regiuni afectate de valul de căldură, precum Municipiul București și județele Călărași, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Arad, Hunedoara, Alba, Bihor, Cluj, Mureș, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Satu Mare, Maramureș, Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea și Galați.

Această decizie a fost luată în baza avertizărilor emise de către Administrația Națională de Meteorologie, care a emis coduri galben și portocaliu pentru intensificarea valului de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat.

Scopul principal al acestei măsuri este să protejeze și să mențină în bună stare sectoarele de drum acoperite cu asfalt. Circulația vehiculelor grele în condiții de caniculă poate provoca deformări grave și ireversibile ale suprafeței drumului, afectând stabilitatea acestuia. Prin urmare, restricțiile de circulație au fost introduse pentru a preveni astfel de situații și pentru a asigura durabilitatea infrastructurii rutiere.

Autoritățile îndeamnă șoferii și transportatorii să respecte cu strictețe aceste măsuri restrictive, în vederea protejării atât a drumurilor, cât și a siguranței în trafic. Aceste restricții vor rămâne în vigoare până când condițiile meteorologice și temperaturile se îmbunătățesc.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top