fbpx
Connect with us

Restricţii de circulaţie pentru autovehiculele de mare tonaj, din cauza caniculei!

restrictii - News Moldova

National

Restricţii de circulaţie pentru autovehiculele de mare tonaj, din cauza caniculei!


Având în vedere temperaturile extreme generate de valul de căldură care afectează țara, autoritățile au decis să impună restricții asupra circulației autovehiculelor cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Aceste acțiuni au fost adoptate pentru a proteja infrastructura rutieră în contextul creșterii intense a temperaturilor.

Prin urmare, în data de luni, 28 august 2023, în intervalul orar 11:00 – 20:00, s-au introdus măsuri restrictive pentru a limita circulația pe drumurile naționale, drumurile expres și autostrăzile din județele Brașov, Sibiu și Mureș, sub coordonarea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov (#DRDPBrasov).

News Moldova îți recomandă și ...   Cine va prelua conducerea Ministerului Familiei, după demisia Gabrielei Firea?

Aceste restricții nu sunt valabile doar în cele trei județe menționate, ci și în alte regiuni afectate de valul de căldură, precum Municipiul București și județele Călărași, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Arad, Hunedoara, Alba, Bihor, Cluj, Mureș, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Satu Mare, Maramureș, Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea și Galați.

Această decizie a fost luată în baza avertizărilor emise de către Administrația Națională de Meteorologie, care a emis coduri galben și portocaliu pentru intensificarea valului de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat.

News Moldova îți recomandă și ...   Andreea Solomon, MIPE: „În cadrul PNRR avem 34 milioane euro pentru creşterea competenţelor digitale ale angajaţilor din IMM-uri!” - MOLDOVA INVEST

Scopul principal al acestei măsuri este să protejeze și să mențină în bună stare sectoarele de drum acoperite cu asfalt. Circulația vehiculelor grele în condiții de caniculă poate provoca deformări grave și ireversibile ale suprafeței drumului, afectând stabilitatea acestuia. Prin urmare, restricțiile de circulație au fost introduse pentru a preveni astfel de situații și pentru a asigura durabilitatea infrastructurii rutiere.

Autoritățile îndeamnă șoferii și transportatorii să respecte cu strictețe aceste măsuri restrictive, în vederea protejării atât a drumurilor, cât și a siguranței în trafic. Aceste restricții vor rămâne în vigoare până când condițiile meteorologice și temperaturile se îmbunătățesc.

News Moldova îți recomandă și ...   Cardurile de energie aflate în circulaţie, alimentate cu o nouă tranşă de 700 lei pentru fiecare beneficiar


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top