fbpx
Connect with us

Risipă din bani publici sau sechele rămase de pe vremea lui Gheorghiu-Dej? 2000 de euro plătiți de Guvern pentru măsurarea nivelului de expunere la agenți chimico-biologici!

palatul victoria - News Moldova

National

Risipă din bani publici sau sechele rămase de pe vremea lui Gheorghiu-Dej? 2000 de euro plătiți de Guvern pentru măsurarea nivelului de expunere la agenți chimico-biologici!


Guvernul susține că măsurarea nivelului de expunere la agenți chimico-biologici la locul de muncă este o procedură standard, în urma căreia se emite un certificat cu o valabilitate de 3 ani.

În prima săptămână de activitate, Guvernul Ciolacu a dat un anunț de achiziționare a unor servicii de măsurare a agenților chimico-biologici din Palatul Victoria. Tot în prima săptămână au fost luate probe pentru a se stabili expunerea la agenți chimico-biologici în 25 de puncte din incinta clădirii Guvernului.

„Procedura de achiziționare a serviciilor de măsurare, determinare și emitere a buletinelor de analiză a factorilor de risc pentru locurile de muncă este una standard, conform Regulamentului cadru aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 917/2017. În urma acestei proceduri se emite un certificat cu o valabilitate de 3 ani.

În perspectiva expirării acestui certificat la nivelul Secretariatului General al Guvernului a fost declanșată automat procedura de înnoire a acestuia.

Primele demersuri s-au făcut în 30 mai 2023, înainte de preluarea guvernării de către actualul Cabinet, pentru a asigura continuitatea măsurilor de securitate și sănătate în muncă (Legea 319 din 2006 actualizata Legea privind securitatea și sănătatea în muncă).

Măsurarea factorilor de risc face parte din aplicarea măsurilor continue de prevenire a riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesionale ale personalului pentru care Secretariatul General al Guvernului are calitatea de angajator.

Orice interpretare cu privire la activitatea prim-ministrului sau a deciziilor luate de actualul Guvern sunt incomplet documentate, iar aceste precizări sper să fie utile pentru corectarea informațiilor publicate deja”, a transmis purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

Pentru aceste analize, Guvernul a plătit suma de 10.250 lei (aproximativ 2.000 de euro).

În toamna anului 1956, Miron Constantinescu i-ar fi dăruit lui Dej o casetă cu uraniu extras de societatea „Sovromquartit”, uraniu care, după ce a fost înlăturat din biroul lui Dej, ar fi dat peste cap aparatele de verificarea radiaţiilor.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top