fbpx
Connect with us

Româncele, pe ultimul loc în UE la plățile digitale, conturi, carduri, economisire și credite – MOLDOVA INVEST

romancele,-pe-ultimul-loc-in-ue-la-platile-digitale,-conturi,-carduri,-economisire-si-credite-–-moldova-invest

National

Româncele, pe ultimul loc în UE la plățile digitale, conturi, carduri, economisire și credite – MOLDOVA INVEST

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


romanca card - Moldova Invest

Potrivit datelor analizate de Ella Kallai, economist sef al Alpha Bank, femeile din România se confruntă cu discrepanțe semnificative în ceea ce privește incluziunea financiară. Desigur, deși peste 80% din femeile românce utilizează internetul, țara se situează pe ultimul loc în utilizarea acestuia pentru plăți digitale, deschiderea conturilor sau accesarea cardurilor.

În plus, proporția femeilor care recurg la împrumuturi, economii sau care utilizează instituții financiare este mult mai mică în comparație cu alte țări din regiune. Aceste date subliniază necesitatea investițiilor masive în educația digitală și financiară, cu scopul de a dezvolta competențele financiare ale populației feminine și nu numai.

În ceea ce privește cauzele incluziunii financiare reduse, România se confruntă cu cea mai ridicată rată a sărăciei și excluziunii sociale din Uniunea Europeană, înregistrând 34,4% față de media europeană de 21,7%. Acest lucru este influențat de nivelul scăzut de educație, în special în domeniul financiar, și de numărul redus de sucursale bancare și terminale de plată în mediul rural.

Conform analizei Alpha Bank, incluziunea financiară joacă un rol crucial în dezvoltare, deoarece serviciile financiare integrează cele mai recente tehnologii digitale și reprezintă o sursă de finanțare pentru dezvoltarea celorlalte sectoare economice, fiind motorul infrastructurii economiei fără numerar.

Baza de date Global Findex a Băncii Mondiale este esențială pentru monitorizarea incluziunii financiare la nivel mondial. Datele colectate în urma anchetelor desfășurate la fiecare trei ani începând cu 2011 au fost utilizate pentru a evidenția comportamentul financiar al populației feminine, defi


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top