fbpx
Connect with us

România, gata să cheltuie 10 miliarde de dolari pe sisteme de apărare! – MOLDOVA INVEST

romania,-gata-sa-cheltuie-10-miliarde-de-dolari-pe-sisteme-de-aparare!-–-moldova-invest

National

România, gata să cheltuie 10 miliarde de dolari pe sisteme de apărare! – MOLDOVA INVEST


romania armament - News Moldova

România va cheltui 10 miliarde de dolari pe mai multe sisteme de apărare și armament. MApN a dat startul achiziționării și în curând aceste arme de ultimă generație vor ajunge în țară.

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că va investi o avere în noi sisteme de arme performante, inclusiv sistemele integrate de arme SHORAD-VSHORAD, mașini de luptă pentru infanterie pe șenile – MLI și sisteme obuzier calibru 155 mm. Parlamentul și-a dat deja acceptul.

„Programele de înzestrare au în vedere operaţionalizarea ţintelor de capabilităţi asumate în cadrul procesului NATO şi UE de planificare a apărării pentru realizarea obiectivelor Programului privind transformarea Armatei României până în anul 2040.

Astfel prin programele de înzestrare vor fi asigurate echipamente cu destinaţie militară şi sisteme de armament în sprijinul unor categorii de forţe ale Armatei, pentru realizarea unor structuri de forţe flexibile, cu un spectru larg de capabilităţi specifice secolului XXI, cu mijloace care să le asigure supravieţuire în câmpul tactic, cu o mobilitate şi o cunoaştere situaţională extinsă şi o putere


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top