fbpx
Connect with us

România găzduiește a V-a ediție a Forumului de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări – MOLDOVA INVEST

romania-gazduieste-a-v-a-editie-a-forumului-de-afaceri-al-initiativei-celor-trei-mari-–-moldova-invest

National

România găzduiește a V-a ediție a Forumului de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări – MOLDOVA INVEST


Imagine WhatsApp 2023 09 07 la 10.53.29 e1694074423675 - Moldova Invest

Noua ediție a Forumului de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări este a cincea după ediția inaugurală din 2018 de la București și care adună 12 țări din Europa Centrală și de Est

Inițiativa Celor Trei Mări (I3M) este o platformă politică care adună laolaltă douăsprezece țări din Europa Centrală și de Est, situate strategic între Marea Baltică, Marea Neagră și Marea Adriatică.

Aceste țări sunt membre ale Uniunii Europene și s-au angajat să colaboreze în vederea dezvoltării regionale și a consolidării cooperării economice și geostrategice.

News Moldova îți recomandă și ...   Liceele agricole vor fi modernizate printr-un apel PNRR de 43 de milioane de euro! - MOLDOVA INVEST

În acest an, la summit-ul din București, Grecia se va alătura statelor membre existente, inclusiv Austria, Bulgaria, Cehia, Croația, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

De asemenea, la întâlnire participă parteneri strategici precum Comisia Europeană, Germania și SUA, alături de reprezentanți ai organizațiilor internaționale relevante.

Ce reprezintă Inițiativa Celor Trei Mări?

Inițiativa Celor Trei Mări este, în primul rând, un proiect politic cu accent pe cooperarea economică și dezvoltarea țărilor participante. Majoritatea statelor implicate au aderat la Uniunea Europeană după anul 2004, și, ca atare, această inițiativă oferă o platformă pentru a aborda problemele specifice ale acestor țări în contextul european.

News Moldova îți recomandă și ...   Bursa de la Bucureşti a început şedinţa de tranzacţionare de miercuri în creştere! - MOLDOVA INVEST

Principalele domenii de interes includ extinderea infrastructurii energetice, de transport și digitale, precum și consolidarea așa-numitei axe nord-sud din estul Europei.

Inițiativa Celor Trei Mări este inspirată, în parte, de un efort similar din anii 1930, cunoscut sub numele de “Intermarium.”

Acesta a fost o asociație care a cuprins mai multe țări din regiune și a fost concepută pentru a oferi protecție împotriva amenințărilor Uniunii Sovietice și Germaniei naziste.

Deși acea încercare a eșuat, Inițiativa Celor Trei Mări reprezintă o continuare modernă a conceptului, cu noi obiective și un accent pe dezvoltare.

News Moldova îți recomandă și ...   Ministrul Afacerilor Externe condamnă atacurile trupelor lui Putin asupra civililor și încălcarea tratatelor internaționale

Agenda Forumului de Afaceri al Iniţiativei celor Trei Mări

Summit-ul Inițiativei Celor Trei Mări de la București din 6 și 7 septembrie 2023 are o


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top