fbpx
Connect with us

România în Parlamentul European: Lista completă a reprezentanților aleși

România în Parlamentul European: Lista completă a reprezentanților aleși - News Moldova

National

România în Parlamentul European: Lista completă a reprezentanților aleși

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


România și-a desemnat reprezentanții pentru Parlamentul European, odată cu finalizarea alegerilor. Printre cei care vor lua parte la deciziile importante din legislativul european se numără nume cunoscute din spectrul politic național

Alianța PSD-PNL s-a impus cu un număr semnificativ de mandate, având în frunte figuri proeminente precum fostul premier Mihai Tudose, dar și Rareș Bogdan, cunoscut pentru implicarea sa în media și politica națională. Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei, și Dan Motreanu sunt doar câteva dintre numele care vor reprezenta această alianță în instituția europeană.

În plus, lista include și pe Claudiu Manda, Adina Vălean, Victor Negrescu, Vasile Dîncu, Daniel Buda, Maria Grapini, Gheorghe Cârciu, Ziegfried Mureșan, Dragoș Benea, Mircea Hava, Dan Nica, Gheorghe Falcă, Ștefan Mușoiu, Roxana Mânzatu și Virgil Popescu.

AUR a surprins cu o prezență semnificativă în Parlamentul European, reușind să obțină șase mandate. Printre cei aleși se numără Cristian Terheș și Claudiu Târziu, figuri proeminente ale acestui partid nou apărut pe scena politică românească. De asemenea, lista AUR include și numele Gheorghe Piperea, Georgiana Teodorescu, Adrian George Axinia și Șerban Dimitrie Sturdza.

Alianța pentru Dreptate și Adevăr (ADU) va fi reprezentată de Dan Barna, Vlad Voiculescu și Eugen Tomac, oferind o varietate de voci și perspective în cadrul legislativului european.

Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) își va trimite în Parlamentul European doi reprezentanți, Iuliu Winkler și Lorant Vincze, având în vedere importanța comunității maghiare din România.

SOS, o nouă formațiune politică, se face remarcată prin prezența în legislativul european a lui Diana Șoșoacă și Luis Lazarus, oferind o perspectivă diferită asupra problemelor societății românești.

În fine, un loc în Parlamentul European va fi ocupat de un independent, Nicu Ștefănuță, aducând în dezbaterea europeană o voce aparte și independentă.

Acești reprezentanți vor avea responsabilitatea de a promova interesele României în cadrul instituțiilor europene și de a contribui la formularea politicilor care să răspundă nevoilor și preocupărilor cetățenilor români.”


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top