fbpx
Connect with us

Romsilva obține certificarea internațională FSC pentru 80% din pădurile de stat

romsilva paduri romania vanat plante fructe venituri 809574 - News Moldova

National

Romsilva obține certificarea internațională FSC pentru 80% din pădurile de stat


Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a actualizat certificarea forestieră la standardul internațional pentru 80% din pădurile aflate în proprietatea publică a statului

Acest demers a fost rezultatul unui audit exhaustiv realizat de o entitate de certificare de prestigiu din Marea Britanie

În urma acestui proces, s-a extins certificarea managementului forestier conform standardului Forest Stewardship Council® (FSC®) la 80,5% din totalul pădurilor aflate în proprietatea publică a statului, administrate de către Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, ceea ce înseamnă o suprafață totală de 2.512.551 hectare. Aceste păduri certificate sunt gestionate de către 233 de ocoale silvice de stat din cadrul Romsilva.

În ultimele două decenii, suprafața de păduri aflate în proprietatea publică a statului, certificată la nivel internațional, a înregistrat o creștere semnificativă, trecând de la 30.000 de hectare în 2002, la peste 2,5 milioane de hectare în prezent.

Certificarea managementului forestier conform sistemului FSC reprezintă o garanție că pădurile respective sunt administrate în mod sustenabil, respectând cele mai riguroase standarde și norme internaționale din domeniul silviculturii, asigurând, totodată, legalitatea și proveniența certă a lemnului pus pe piață.

Monitorizarea respectării standardelor de management forestier se realizează anual prin inspectii pe teren efectuate de către specialiștii unei entități de certificare.

În ultimii ani, în urma acestor inspecții pe teren, auditorii internaționali au confirmat că pădurile aflate în proprietatea publică a statului și gestionate de către Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, care dețin certificarea managementului forestier, respectă în mod corespunzător setul de cerințe pentru certificarea forestieră.

Este important de menționat că Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane de hectare de păduri aflate în proprietatea publică a statului, reprezentând aproximativ 48% din totalul pădurilor din țară, și oferă servicii silvice pentru aproximativ un milion de hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva gestionează 22 de parcuri naționale și naționale și dispune de 12 herghelii de stat.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top