fbpx
Connect with us

Salariul minim se va MAJORA de la 1 octombrie

Salariul minim se va MAJORA de la 1 octombrie - News Moldova

National

Salariul minim se va MAJORA de la 1 octombrie

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Începând cu 1 octombrie 2023, toți angajații vor beneficia de o creștere a salariului minim. Salariul minim brut va înregistra o majorare de 300 de lei, atingând astfel suma de 3.300 de lei

Cu toate acestea, în privința salariului net, angajații vor observa doar un supliment de 93 de lei în buzunar, în timp ce 207 lei vor fi direcționați către taxe și impozite.

Este de asemenea important de menționat că există perspective de noi creșteri ale salariului minim brut în ianuarie 2024, în cazul în care tendința de majorare se menține.

În această situație, salariul minim brut ar putea ajunge la 3.750 lei, iar salariul net (suma pe care angajatul o primește efectiv în mână) ar atinge 2.231 lei. Aceasta ar însemna un supliment de 333 de lei pentru salariați și o creștere de 417 lei în veniturile statului.

În ceea ce privește voucherele de vacanță și tichetele de masă, acestea vor fi supuse unei taxe de 10%, la fel ca și contribuțiile la sănătate. De asemenea, este important de menționat că, în sectorul construcțiilor, salariul minim va ajunge la 4.500 de lei în octombrie, însă nu se va mai aplica neimpozitarea pentru cei 200 de lei din salariul minim.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top