fbpx
Connect with us

Salariul minim se va MAJORA de la 1 octombrie

salariu minim - News Moldova

National

Salariul minim se va MAJORA de la 1 octombrie


Începând cu 1 octombrie 2023, toți angajații vor beneficia de o creștere a salariului minim. Salariul minim brut va înregistra o majorare de 300 de lei, atingând astfel suma de 3.300 de lei

Cu toate acestea, în privința salariului net, angajații vor observa doar un supliment de 93 de lei în buzunar, în timp ce 207 lei vor fi direcționați către taxe și impozite.

Este de asemenea important de menționat că există perspective de noi creșteri ale salariului minim brut în ianuarie 2024, în cazul în care tendința de majorare se menține.

News Moldova îți recomandă și ...   Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, despre reducerile de cheltuieli cerute de Ciucă: „Sunt zone în care nu avem cum să scădem!”

În această situație, salariul minim brut ar putea ajunge la 3.750 lei, iar salariul net (suma pe care angajatul o primește efectiv în mână) ar atinge 2.231 lei. Aceasta ar însemna un supliment de 333 de lei pentru salariați și o creștere de 417 lei în veniturile statului.

În ceea ce privește voucherele de vacanță și tichetele de masă, acestea vor fi supuse unei taxe de 10%, la fel ca și contribuțiile la sănătate. De asemenea, este important de menționat că, în sectorul construcțiilor, salariul minim va ajunge la 4.500 de lei în octombrie, însă nu se va mai aplica neimpozitarea pentru cei 200 de lei din salariul minim.

News Moldova îți recomandă și ...   Avertismentul ministrului Boloș: „75 de miliarde de euro care pot fi suspendate în orice clipă dacă avem această problemă a deficitului bugetar”


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top