fbpx
Connect with us

Sărbătoare mare pentru CREȘTINI! Tradiții şi SUPERSTIȚII de Buna VESTIRE

Sărbătoare mare pentru CREȘTINI! Tradiții şi SUPERSTIȚII de Buna VESTIRE - News Moldova

National

Sărbătoare mare pentru CREȘTINI! Tradiții şi SUPERSTIȚII de Buna VESTIRE

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Astăzi, 25 martie, creștinii prăznuiesc prima sărbătoare a Maicii Domnului: Buna Vestire

Această sărbătoare, denumită popular şi Blagoviştenie, aminteşte de ziua în care Arhanghelul Gavriil îi dă Fecioarei vestea că va avea un prunc: pe Fiul lui Dumnezeu.

În popor, există o mulţime de tradiţii şi superstiţii cu privire la această zi. Află din acest articol care sunt cele mai frumoase tradiţii de BUNA VESTIRE!

Buna Vestire sau Blagovestenia

Biserica crestina aminteste faptul ca Fecioara Maria a fost de acord cu intruparea Domnului, iar dupa ce Ea a rostit:  „Fie mie dupa cuvantul tau!”, Fiul lui Dumnezeu S-a pogorat in pantecele Sale prin Duhul Sfant. Astfel, Buna Vestire a devenit baza tuturor celorlalte praznice inchinate Fecioarei Maria si Mantuitorului Iisus Hristos.

Sărbătoare mare pentru CREȘTINI! Tradiții şi SUPERSTIȚII de Buna VESTIRE - News Moldova„Troparul sarbatorii Bunei Vestiri ne spune ca astazi este inceputul mantuirii noastre […]. Fiul lui Dumnezeu (Cel vesnic) Fiu Fecioarei Se face […]”. Aceasta inseamna ca Cel ce Se naste vesnic din Tatal, fara mama, in ceruri, Se zamisleste si Se naste din mama, fara tata, pe pamant.

Deci, aceasta ne arata ca sarbatoarea de astazi, desi se numeste Buna Vestire a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, este si o sarbatoare imparateasca a Mantuitorului Iisus Hristos, pentru ca este sarbatoarea Intruparii sau zamislirii Lui ca om, din Fecioara Maria.

Acest adevar il arata si otpustul sau apolisul slujbei sarbatorii de astazi: „Cel ce a binevoit a Se intrupa pentru mantuirea noastra, Hristos, Adevaratul nostru Dumnezeu, pentru rugaciunile Preacuratei Maicii Sale si ale tuturor sfintilor, sa ne miluiasca si sa ne mantuiasca pe noi, ca un bun si de oameni iubitor”, a declarat Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, intr-o predica inchinata sarbatorii a Bunei Vestiri.


Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top