fbpx
Connect with us

Scenariu de securitate: operațiunile militare de astăzi 24 februarie din UCRAINA s-ar putea solda în scurt timp cu DEMILITARIZAREA acestei țări!

National

Scenariu de securitate: operațiunile militare de astăzi 24 februarie din UCRAINA s-ar putea solda în scurt timp cu DEMILITARIZAREA acestei țări!


La 6 ore de la declașarea operațiunilor militare, Ministrul Apărării de la Moscova anunță că „Infrastructura militară a bazelor aeriene ale forțelor armate ale Ucrainei a fost dezactivată”

Reamintim faptul că presa ucraineană a relatat pe parcursul acesti dimineți de 24 februarie despre atacurile cu rachete asupra instalațiilor militare din întreaga țară, care au început la ora 05:00.

Ministerul Apărării al Federației Ruse a raportat că nu au lovit tinte civile pe teritoriul Ucrainei, dar au în desfășurare operațiuni militare de natură să dezactiveze infrastructura militară, instalațiile de apărare aeriană, aerodromurile militare și aviația Forțelor Armate ale Ucrainei cu ajutorul unor mijloace militare de distrugere a tintelor de înaltă precizie.

Pe 24 februarie, președintele Vladimir Putin a anunțat începerea unei operațiuni militare speciale pentru protejarea RPD și LPR

Potrivit acestuia, circumstanțele necesită o acțiune decisivă și urgentă din partea Kremlinului, întrucât republicile au apelat la Rusia pentru ajutor.

Putin a subliniat că planurile Federației Ruse nu includ ocuparea Ucrainei, dar Rusia va depune eforturi pentru demilitarizarea acesteia.

News Moldova îți recomandă și ...   Vreme atipică în perioada 20-27 martie. Temperaturile vor crește până la 20 de grade.

Vladimir Putin a anunțat începerea misiunii armatei ruse în LDNR și Ucraina.

Obiectivele tactice și strategice ale lui Vladimir Putin

Obiectivele președintelui Putin sunt destul de vizibile:

  • recunoașterea Republicilor Populare Lugansk și Donețk (LDNR) în limitele fostelor regiuni administrative este scopul imediat care va asigura pacea mult așteptată. „Ne așteptăm, vreau să subliniez acest lucru, ca toate problemele controversate să fie rezolvate în timpul negocierilor dintre actualele autorități de la Kiev și conducerea acestor republici”, a spus Putin.
  • să priveze NATO de posibilitatea de a avea o prezență fizică în Ucraina;
  • să priveze Kievul de oportunitatea de a deveni proprietarul armelor nucleare;

APEL la CALM cu privire la evenimentele declanșate în Estul UCRAINEI în această dimineață

SUA: Nu vom fi implicați într-un război cu Rusia, nici nu vom trimite soldați americani în Ucraina

Purtătorul de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a transmis, joi, că președintele SUA Joe Biden nu va trimite trupe americane în Ucraina, care să lupte contra Rusiei.

„Nu vom fi implicați într-un război cu Rusia și nici nu vom trimite soldați în Ucraina ca să ne luptăm cu Rusia.

Nu știu de câte ori trebuie să vă mai spun: nu există nicio posibilitate ca președintele să trimită soldați americani în Ucraina care să lupte cu Rusia”, a declarat Jen Psaki.

Președintele american a precizat, joi dimineață, că „lumea va trage Rusia la răspundere”, declarând, totodată, că monitorizează situația de la Casa Albă și că va primi actualizări de la echipa sa de securitate națională.

Președintele american a precizat că va avea o întâlnire cu liderii G7 în dimineața zilei de joi, înainte de a anunța „consecințe suplimentare” pentru Rusia.

News Moldova îți recomandă și ...   Petrom primește finanțare PNRR de 88 mil. de euro, pentru o instalație de hidrogen verde

Joe Biden a mai subliniat că va exista un „răspuns puternic și unit” din partea aliaților NATO, care descurajează orice agresiune împotriva membrilor săi.

Și purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Maria Zakharova  a reacționat, însă la adresa ministrului de stat pentru Europa și America de Nord, James Cleverly

Secretarul britanic de externe pentru Europa și America de Nord, James Cleverley , a comentat despre operațiunea militară a Rusiei în Ucraina. După cum a subliniat ministrul, această țară nu face parte din blocul militar-politic NATO, dar Londra este pregătită să ajute Kievul să se apere. Declarația politicianului a fost apreciată de reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Maria Zakharova.

Ai ajutat deja. Odihnește-te”, a scris diplomatul pe canalul ei Telegram.

 

 


Continue Reading
You may also like...

Absolvent al SNSPA Bucuresti, specializarea Comunicare Politica si Marketing Electoral; Absolvent al specializarii Relații Economice Internationale din cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor a Universitatii Alexandru Ioan Cuza, Iasi; Absolvent al Academiei Naționale de Informații "Mihai Viteazul" Bucuresti, specializarea MICT

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top