fbpx
Connect with us

Schimbări fiscale și controale sporite. ANAF impune noi restricții la eșalonarea datoriilor către stat

schimbari-fiscale-si-controale-sporite.-anaf-impune-noi-restrictii-la-esalonarea-datoriilor-catre-stat

National

Schimbări fiscale și controale sporite. ANAF impune noi restricții la eșalonarea datoriilor către stat


min - News Moldova

Ministerul Finanțelor a pregătit o serie de măsuri pentru a îmbunătăți colectarea veniturilor la bugetul statului, având în vedere că veniturile au rămas cu aproximativ 5% sub nivelul programat de Guvern în primele două luni ale anului, potrivit Profit.ro

Aceste măsuri includ ajustări la Codul de Procedură Fiscală, în special la eșalonarea datoriilor către stat, precum și un plan de acțiune operațional al ANAF, care va implica controale sporite și mai direcționate către segmentele cu evaziune fiscală ridicată.

ANAF a început deja să trimită mesaje contribuabililor, intitulate:

  • “Atenționare”
  • “Impulsionare”

Scopul este pentru a le reaminti că trebuie să își depună declarațiile fiscale până la data scadentă, respectiv astăzi, 27 martie, pentru a evita sancțiunile și impunerea.

min - News Moldova

Ministerul Finanțelor a pregătit o serie de măsuri menite să sporească colectarea veniturilor la bugetul statului, după ce, potrivit Profit.ro, veniturile din primele două luni ale anului au înregistrat o scădere de aproximativ 5% față de nivelul programat de Guvern.

Întrucât România se află în procedură de deficit excesiv, autoritățile se concentrează pe reducerea deficitului bugetar la 4,4% din PIB în acest an.

Una dintre măsurile fiscale prevede excluderea restanțelor către stat în ce privește accizele de la eșalonarea simplificată, alături de restanțele rezultate din stopaj la sursă și din taxe neachitate pentru jocurile de noroc.

anaf - News Moldova

Dobânda la eșalonarea simplificată va fi dublată, trecând de la 0,01% pe zi la 0,02% pe zi, astfel încât să fie mai apropiată de dobânda practicată de ANAF. De asemenea, s-ar putea limita numărul de reeșa


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top