fbpx
Connect with us

Se extinde vârsta până la care se acordă concediu medical părintelui pentru îngrijirea copilului bolnav. Mara Calista: „Este o creştere bazată pe studii, nu a venit din cer”

mara-calista-(pnl):-“vocea-femeilor-trebuie-sa-se-faca-resimtita-la-toate-nivelurile”

National

Se extinde vârsta până la care se acordă concediu medical părintelui pentru îngrijirea copilului bolnav. Mara Calista: „Este o creştere bazată pe studii, nu a venit din cer”


Deputatul PNL de Neamţ, Mara Calista, a declarat că proiectul de lege prin care se extinde vârsta până la care se poate acorda concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului bolnav, de la 7 ani, cât este în prezent, la 12 ani, vine în sprijinul părinţilor

„Este un proiect pe care PNL îl votează cu certitudine. Este un proiect care vine în sprijinul părinţilor pentru că da, se întâmplă să avem copii bolnavi, da, se întâmplă să nu se poată trata singuri. Nu putem să credem că un copil de 7 ani ştie să îşi ia medicamentele la timp, ştie să îşi ia o febră, sau ştie, dacă i se face rău, ce pastile trebuie să ia sau nu.

Suntem şi aşa într-o situaţie în care din punct de vedere grijă copii, nu mai vorbesc de creşterea natalitătii, avem nişte probleme. Prin astfel de proiecte putem să venim în sprijinul părinţilor care se confruntă cu astfel de situaţii şi creşterea de la 7 ani la 12 ani este una bazată pe studii, nu a venit din cer. Pur şi simplu aşa se întâmplă şi la nivelul altor state membre”, a afirmat Mara Calista.

Proiectul de lege a fost adoptat marţi, în unanimitate, de Camera Deputaţilor şi prevede că „asiguraţii au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 12 ani, iar în cazul copilului cu handicap, pentru afecţiunile intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani”.

El a fost respins de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top