fbpx
Connect with us

Se întrevede o nouă schemă de escrocherie pe Facebook

Se întrevede o nouă schemă de escrocherie pe Facebook - News Moldova

National

Se întrevede o nouă schemă de escrocherie pe Facebook

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


O nouă schemă de escrocherie apărută Facebook! În cadrul mai multor grupuri private de pe această rețea socială, sunt publicate anunțuri prin care cititorii sunt induși în eroare cu promisiuni de obținere a permiselor auto și certificatelor de transport pentru persoane sau mărfuri

Totul se desfășoară fără a implica necesitatea parcurgerii unei școli de șoferi sau a susținerii unui examen auto, adică într-un mod absolut ilegal.

Unul dintre aceste anunțuri false sună în felul următor: „Buna ziua! Suntem o companie care furnizeaza online permise de conducere legale de toate tipurile pentru tarile: Franta, Belgia, Elveția, România, Rusia, Germania. Cu un preț foarte competitiv pentru o procedură de 4 zile fără a trece test de conducere. NB: doar pentru cei care stiu deja sa conduca. Așa că oricine este interesat, vă rugăm să ne contactați direct pe WhatsApp pentru mai multe informații făcând clic pe linkul nostru!”, este unul dintre anunțurile false.

„Dacă sunteți interesat, vă rog să mă contactați”, spun escrocii, fără a afișa, însă, datele lor de contact.

Escrocii, deși încurajează potențialele victime să îi contacteze, nu oferă informații de contact proprii.

Conform indicațiilor Direcției Naționale de Securitate Cibernetică (DNSC), este esențial să semnalați astfel de postări drept tentative de înșelăciune (SCAM) către platforma de socializare pe care le întâlniți și să analizați cu atenție informațiile găsite online.

Evitați să accesați link-urile din astfel de postări sponsorizate care promit modalități rapide de îmbogățire. Nu dezvăluiți date personale, informații de autentificare sau detalii de pe cardurile bancare în încercarea de a vă înregistra în astfel de programe suspecte.

Nu uitați să verificați întotdeauna site-ul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) în secțiunea „Alerte Investitori – Informări” și „Atenție la Entități Neautorizate!” pentru a obține informații legate de eventuale scheme menite să înșele investitorii sau referitoare la organizații neautorizate sau puțin credibile.

În situația în care ați furnizat datele cardului sau informațiile de autentificare în conturile de internet banking, trebuie să contactați imediat instituția bancară.

Dacă ați căzut victimă acestei metode de înșelăciune, este important să depuneți o plângere la Poliție, fie personal, fie online. În cazul în care identificați inițiative similare online, este crucial să le raportați ca tentative de fraudă atât către platforma de socializare, cât și către DNSC (alerts@dnsc.ro sau 1911).


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top