Connect with us

Se reincalzeste conflictul RUSIA – UCRAINA! Anunț al Serviciului de presa al Regiunii Militare Sud din cadrul Fortelor Armate ale Federatiei Ruse

National

Se reincalzeste conflictul RUSIA – UCRAINA! Anunț al Serviciului de presa al Regiunii Militare Sud din cadrul Fortelor Armate ale Federatiei Ruse

Serviciul de presa al Regiunii Militare Sud din cadrul Fortelor Armate ale Federatiei Ruse a transmis joi, 8 aprilie, ca vedete de desant si de artilerie apartinand Flotilei din Marea Caspica au inceput transferul interflote catre Marea Neagra.

„In cadrul verificarii de control asupra perioadei de instructie de iarna, peste 10 vedete de desant si de artilerie au inceput transferul din Marea Caspica in Marea Neagra. Inainte de iesirea din punctul de dislocare permanenta din Makhachkala, echipajele vedetelor au efectuat un intreg ciclu de pregatire pentru lupta si au indeplinit misiuni de curs pe mare”, se arata intr-un comunicat de presa, preluat de agentia Interfax.

Pe parcursul pregatirilor pentru mars, comandantii vedetelor, precum si echipajele, au efectuat antrenamente privind trecerea navelor prin spatii inguste si prin stramtori.

„Potrivit planului verificarii de control, echipajele vedetelor Flotilei din Marea Caspica, in cooperare cu forte ale Flotei ruse din Marea Neagra, vor participa la o serie de exercitii navale”, au precizat reprezentantii Regiunii Militare Sud.

Generalul ucrainean Vasili Vovk, fost sef al departamentului de investigatii din cadrul Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), in cadrul unui interviu acordat postului de televiziune Nash si citat de agentia de presa Ria Novosti, ofera o imagine mai lucida cu privire la un potential conflict intre Ucraina si Federatia Rusa si atrage atentia ca NATO nu va interveni intr-un asemenea scenariu. El oferind in acest sens exemplul Georgiei.

Ar putea fi acordat un rol României pe fondul posibilei escaladari a acestui conflict? Putem discuta despre un asemenea scenariu în condițiile în care România este membră a NATO? Cum se raportează Alianța la aceste aceste exerciții militare? De ce au loc aceste manevre tocmai acum?

Vom încerca să răspundem acestor întrebări alături de invitații noștri în cadrul emisiunii Retrospectiva Săptămânii.

Continue Reading
You may also like...

Absolvent al SNSPA Bucuresti, specializarea Comunicare Politica si Marketing Electoral; Absolvent al specializarii Relații Economice Internationale din cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor a Universitatii Alexandru Ioan Cuza, Iasi; Absolvent al Academiei Naționale de Informații "Mihai Viteazul" Bucuresti, specializarea MICT

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Jurnalisti

To Top