Connect with us

SEARCH CORPORATION, proiectantul A13 BACĂU – BRAȘOV, SANCȚIONAT de CNAIR prin emiterea de CERTIFICAT NEGATIV

search-corporation,-proiectantul-a13-bacau-–-brasov,-sanctionat-de-cnair-prin-emiterea-de-certificat-negativ

National

SEARCH CORPORATION, proiectantul A13 BACĂU – BRAȘOV, SANCȚIONAT de CNAIR prin emiterea de CERTIFICAT NEGATIV

 Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat faptul că au fost emise primele certificate negative intermediare în baza noii legislații a achizițiilor publice de către CNAIR

Printre companiile sancționate se numără și Search Corporation, care a câștigat licitația pentru proiectarea Autostrăzii Bacău – Brașov și care a abandonat proiectul susținând că nu-l poate finaliza.

„Pentru prima dată un ministru al Transporturilor întrebuințează pârghiile legale de care dispune şi asumă o măsură tranşantă, dar binevenită, împotriva antreprenorilor care au tratat cu neseriozitate contractele adjudecate, fie că vorbim de proiectare, fie de execuție lucrări.

Deloc întâmplător, pe lista ruşinii se numără şi proiectantul autostrăzii A13 Bacău – Braşov care, prevalându-se de tot felul de justificări şi tertipuri, a ținut în loc – vreme de 2 ani – acest proiect vital de infrastructură majoră.

Certificatele negative emise de CNAIR mai înseamnă ceva: anume că, oricât de complicate ar fi timpurile pe care le trăim, ele nu pot fi – sub nicio formă – un alibi de vreme rea pentru neserioşii care uită să se mai achite de obligațiile contractelor pe care le încheie cu statul!

P.S. – În ce-i priveşte pe colegii loviți de amnezie, ale căror voci tind ireversibil spre irelevanță, le reamintesc că licitația pentru proiectarea autostrăzii A13 Bacău – Braşov a fost lansată în mai 2019, de fostul ministru Cuc, iar contractul propriu-zis a fost semnat în mai 2020, când Ministerul Transporturilor a încredințat proiectarea firmei care astăzi a primit cartonaş roşu de la CNAIR!”, a declarat eurodeputatul Dragoș Benea.

Și prefectul județului Bacău, Lucian Bogdănel, a reacționat, după sancțiunile anunțate de ministrul Grindeanu: „Neseriozitatea antreprenorilor care se întind mai mult decât le permite plapuma, adjudecând contracte pe care – în cele din urmă – le dau u


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in National

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top