Connect with us

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea MOLDOVAN: ”Două săptămâni de CARANTINĂ națională ar face MINUNI”

National

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea MOLDOVAN: ”Două săptămâni de CARANTINĂ națională ar face MINUNI”

Andreea Moldovan: ”Este o decizie dificilă, oamenii se tem de limitări”

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea MOLDOVAN, susține în continuarea ideea potrivit căreia o carantină la nivel național, chiar și una de două săptămâni ”ar face minuni” pentru țara noastră, însă afirmă că înțelege de ce românii se tem atât de tare de o astfel de măsură.
”Perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul el se poate stopa.
Două săptămâni de carantină ar face minuni”, a spus Andreea MOLDOVAN la DigiFM.

Totodată, MOLDOVAN a mai declarat faptul că noile restricții valabile în weekend în zonele cu o rată de incidență ridicată s-au arătat a fi eficiente, tocmai pentru că au contribuit la o scădere a numărului de cazuri de Covid-19.

”Carantina sperie ca termen, însă dacă am fi fiecare dintre noi conștienți să evităm acele aglomerații care ne expun clar la un risc, în primul rând pe noi și în al doilea rând pe cei din jurul nostru, lucrurile ar putea fi mult mai ușor manageriate. Am spus și repet, cred că depinde de fiecare dintre noi ca după un an de pandemie să știm ce este bine de făcut și ce nu”, a mai adăugat MOLDOVAN .

Andreea MOLDOVAN a fost întrebată de Matinalii Digi FM dacă regretă că nu a reușit să își convingă colegii în privința instituirii unei perioade de carantină națională.

”Este o decizie dificilă și care ar fi cu siguranță greu acceptată, în primul rând de către populație, pentru că ne e teamă de constrângeri și de limitări și înțeleg asta.

În al doilea rând, într-adevăr sunt sectoare care trebuie să funcționeze mai departe. Repet, cred că depinde de fiecare dintre noi, nu trebuie ca niște lucruri să fie impuse, suntem deja la un an de pandemie, nu mai este ceva nou și necunoscut cum era acum un an”, a conchis secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Jurnalisti

To Top