fbpx
Connect with us

Șefa ANM anunță o toamnă deosebită! Vremea se schimbă radical în sudul țării

Alerta de la meteorologi. Cod galben si Cod portocaliu de ploi torentiale si canicula - News Moldova

National

Șefa ANM anunță o toamnă deosebită! Vremea se schimbă radical în sudul țării


Șefa ANM, Elena Mateescu, susține că primele zile de toamnă vor aduce temperaturi apropiate de pragul caniculei, dar de săptămâna viitoare vremea se va schimba radical, în special în sud-estul țării, acolo unde temperaturile nu vor mai depăși o maximă de 25 de grade.

”Debutăm cu o toamnă mai caldă decât în mod obișnuit având în vedere deja regimul de temperaturi care, mâine, la scara întregii țări, se va situa între 23 până la 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia Română. O vreme frumoasă din punct de vedere termic, local, în sud-estul țării, chiar călduroasă, pentru că 32 de grade caracterizează o vreme călduroasă pentru un debut de toamnă.

Avem și o probabilitate de a mai înregistra averse, în special în zona montană și submontană, așa cum menționam anterior, nu la intensitatea celor văzute în ultimele 24 de ore.

Sâmbătă și duminică, sfârșitul de săptămână, aduce valori ce vor caracteriza o vreme în încălzire, 33…34 de grade, în special în sudul țării. Ne apropiem din nou de pragul unei zile de caniculă.

Săptămâna următoare va debuta însă cu o vreme în răcire, în special în jumătate de sud-est, acolo unde temperaturile se vor situa doar până la cel mult 25 de grade Celsius, în timp ce în partea de vest vom mai consemna valori peste pragul unei zile de vară, peste 25 de grade Celsius”, a explicat Elena Mateescu.

News Moldova îți recomandă și ...   Senatoarea Rodica Boancă a demisionat din AUR: „Fără traseiști, fără securiști, fără masoni!”


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top